Društvo

LOZNIČKA ULICA U ZELENICI ĆE BITI ASFALTIRANA DO DANA GRADA

Loznička ulica u Zelenici, za čije asfaltiranje se mještani bore više od 20 godina, će biti uređena i presvučena asfaltom do Dana Opštine Herceg Novi, epilog je dogovora mještana i gradske uprave. Potpredsjednik Miloš Konjević je danas obišao mještane, čemu je prethodio subotnji prijem, kako bi zajedno obišli trasu problematične ulice.

Mještani tvrde da više od 20 godina, uprkos brojnim incijativama i zahtjevima, nisu dobili afirmativan odgovor iz lokalne uprave. Kako su se prisutni mogli uvjeriti na terenu, ulica, u dužini od cca 80 metara, se sada nalazi u jako lošem stanju. Problem predstavlja i nepostojanje kanala za odvod površinskih voda. Takođe, problem predstavlja i parkiranje na početku ulice, što onemogućava pješake sa teretom ili kolicima da prođu.

Konjević je poručio mještanima da će na početku ulice u narednih par dana biti postavljeni stubovi koji će blokirati parkiranje, a da će ulica biti asfaltirana do Dana grada, kroz model zajedničkog finansiranja mještana i lokalne uprave.

Konjević je danas obišao nekoliko lokacija u Zelenici na kojima preduzeće “Vodovod i kanalizacija” radi na kanalizacionoj infrastrukturi. Urađeni su znatni pomaci: izgrađena je kanalizacija od Opačice do kluba penzionera, koja nije u funkciji i treba da se spoji sa glavnim kolektorom na magistrali. Dio naselja Baterija ima kanalizaciju koja se završava podmorskim ispustom pored marine Zelenika.

Takođe, na sledećoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi naći će se Odluka o utvrđivanju lokalnog javnog interesa za naselje Dragomir u Zelenici, čime će biti riješen problem vodosnabdijevanja u tom naselju.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com