IZBORI 2016.

LOKALNI IZBORI 2017: SD HN: DR PREDRAG DABOVIĆ PODRŽAO LISTU SOCIJALDEMOKRATA

Doktor vaterpolo reprezentacije Crne Gore i vaterpolo kluba “Jadran”, ortopedski hirurg i traumatolog dr Predrag O. Dabović, podržao je listu “Socijaldemokrate Ivan Brajović – Dosljedno za Herceg Novi”.

“U Socijaldemokratama sam prepoznao odgovorne i sposobne ljude, koji će svojim znanjem i konkretnim rješenjima, izbaviti Herceg Novi iz dugogodišnjeg sivila i pokrenuti lokomotivu ekonomskog oporavka našeg grada.”

“Ono što me dodatno opredijelilo da podržim Socijaldemokrate jeste jasna vizija koju Socijaldemokrate imaju kada je u pitanju unaprjeđenje sistema zdravstva u Herceg Novom i poboljšanje položaja zdravstvenih radnika, s obzirom na to da su ta pitanja konkretno u fokusu mog profesionalnog djelovanja” – istakao je dr Dabović.

U tom smislu, kako je dr Dabović dalje istakao, Socijaldemokrate se u svom programu zalažu za očuvanje bolnice u Meljinama, uz povećanje kadra na ginekološko-akušerskom odjeljenju i drugim odjeljenjima sa deficitarnim kadrom. Poseban akcenat je stavljen na unaprjeđenje kvaliteta medicinskih usluga u Institutu “dr Simo Milošević”, kroz nabavku savremene opreme za fizikalne procedure i dodatnu edukaciju medicinskog kadra.

Pored postojećih ambulanti Igalo i Topla, značajno je otvaranje ambulante u Zelenici, koja bi na primarnom nivou zbrinjavala stanovnike Kumbora, Zelenike i Meljina i na taj način rasteretila centralnu zgradu Doma zdravlja, zatim reaktivacija ambulante “Luštica” tokom turističke sezone, kao i otvaranje moderne sportsko-medicinske ambulante.

Takođe, neophodno je otvoriti privremeni punkt HMP u zdravstvenoj stanici “Bijela” tokom turističke sezone, jer bi, sa jedne strane, usljed gužvi u saobraćaju, pristupačnost i brzina pružanja hitne medicinske pomoći stanovnicima i turistima hercegnovske rivijere bila zagarantovana, dok bi sa druge strane, došlo do rasterećenja ekipe u centru grada, a eventualno i do asistiranja HMP u Kotoru.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com