Uncategorized

LOKALNI IZBORI 2017: SAOPŠTENJE – SD: “GLAS ZA SDP I URU JE GLAS ZA DF”

Saopštenjem  su se oglesile Socijaldemokrate i navele: Gospodine Radman, nemamo namjeru da koristimo uličarski rječnik koji ponovo “krasi” Vaše saopštenje, ipak primjećujući da i dalje usvajate lijepe manire i vrijednosti Vaših srodnih partnera i budućih opozicionih drugova u lokalnom parlamentu, Demokratskog fronta.
Ali ipak, mi smo ozbiljni ljudi, pa ćemo umjesto floskula i nepristojnog rječnika, ukazati građanima Herceg Novog na nekoliko činjenica koje bole koalicione partnere koaliicije DF nam je vazda gazda.
Prvo, Socijaldemokrate su nastupile samostalno na svim izborima od osnivanja i svuda zavrijedile parlamentarni status. U tom smislu bi ova koalicija mogla da se ugleda na nas, mogli biste da naučite nešto o tome kako se vodi politika i kako se osluškuju potrebe građana koji nama daju povjerenje. Tada biste možda i mogli neđe preći cenzus.
Drugo, Socijaldemokrate su partija drugačije političke kulture, koja se u svojim javnim nastupima ne služi vulgarnostima, kao SDP i URA. I to je naravno jedna od odlika njihove političke nemoći.
Treće, glas za SDP i URU je glas za DF. I to ćemo uvijek ponavljati, gledajući primjere u Kotoru, Budvi i Kolašinu.
Četvrto, koliko je to prirodna koalicija govori i činjenica da ove dvije partije nemaju isti stav o jednom od najznačajnih pitanja u novijoj istoriji Crne Gore – Nato integracijama. Jedni su došli teatralno da glasaju u Parlamentu, dok su drugi valjda za ulazak u NATO, ali da se o tome ne odlučuje u Parlamentu, nego na referendumu. Zamislite onda dragi Novljani, šta bi bilo da gospodin Šimrak i Radman, nekad ljuti neprijatelji, odlučuju o nekom mjestu u lokalnoj vlasti.
Nama je iskreno žao što nemate neku opstimističnu poruku za građane Herceg Novog, dan pred izbore na kojima se odlučuje o daljem razvoju. Ali to nas ne čudi s obzirom na činjenicu, koje ste i sami svjesni, a to je da nećete biti ti koji će u narednom mandatu biti iole relevantan politički faktor.
Kao sto sinoć reče vaš predsjednik, posljednji ste broj na listiću, a i posljednji izbor za sve one koji vole Herceg Novi i Crnu Goru, jer s vama ne znaju na čemu su.

Medijski tim Socijaldemokrata Crne Gore

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com