Društvo

LJETO U MZ MELJINE : USPJEŠNA SEZONA UZ INFRASTRUKTURNE PROBLEME

U Mjesnoj zajednici Meljine u špici turističke sezone, traju radovi na dogradnji kompleksa Lazure i izgradnji poslovno-stambenog objekta. Otvaranjem hotela Lazure i marine sa pet zvijezdica, i spa ACD – Meljine su postala važna turistička destinacija.

Prema riječima predsjednika MZ Meljine Dragana Andrića, uprkos brojnim infrastruktrunim problemima, sezona protiče dobro, a najviše je stranih gostiju iz Poljske, Rusije i drugih zemalja:

– Hotel Lazure je pomogao određenom donacijom da održimo feštu i Bazar , početkom avgusta . Kad im se obratimo susretljivu su. Bazar je bio dobro posjećen, bili su prisutni brojni gosti. Poljaci koji su smješteni u ACD hotelu, su bili prezadovoljni ovom manifestacijom. Planiramo da ih do kraja ljeta bude još nekoliko. Opština nam pomaže, pritiskamo da se riješe određena infrastrukturna pitanja. Jer, Meljine su najveće turističko mjesto u Opštini, na malom prostoru postoji 5 hotela sa 4 zvijezdice, dva hotela sa 3 zvijezdice i jedan sa 5 zvijezdica. Ne znam da li ima igdje u Crnoj Gori takvih kapaciteta na malom prostoru. Čekamo klupu sa srcem da budemo prepoznatljivi, jer svi prolaze kroz Meljine. Nadam se da ćemo uz podršku lokalne uprave riješavati sve infrastrukturne probleme, očekuje Andrić.

On je ukazao na probleme sa plažom “Sidro”, na kojoj je prilikom nedavnog nevremena more odnijelo oko 60 kubika pijeska.

– MZ je angažovala bager za sanaciju plaže, da poravna što je preostalo od pijeska, koje je prije sezone isporučilo Morsko dobro. Uništena je bila i rampa za lica sa invaliditetom i popravili smo je. Prije nekoliko dana završena je izgradnja trotoara od zgrada Solidarnosti do kuće Murišića. Izbetonirana je staza i stavljena ograda. Opština je 29. jula potpisala ugovor sa firmom iz Nikšića, koja će obaviti reviziju projekta za sanaciju potoka Nemila kod Kružnog toka. Revizorska kuća je izabrana i nakon revizije projekta očekujemo raspisivanje tendera za uređenje toka riječice Nemila u tom dijelu, što će u Meljinama riješiti problem izlijevanja iz potoka i plavljenja najviše kod Vatrogasnog doma i kuća Ivanovića. Opština daje maksimalnu podršku, da se što prije problemi riješavaju, objasnio je Andrić.

Reciklažni centar sastavni je dio preduzeća “Čistoća”. Sav prikupljeni otpad mora da dođe na rampu u Reciklažni centar u Meljinama . Riječ je od 90 do 100 tona otpada dnevno u sezoni. To su ogromne količine komunalnog otpada i sve se to u toku dana razvrsta i spakuje , a najveći dio odvezu na Tisove grede. Trudimo se da kabasti otpad ne upada u potok Nemila i da održimo, da taj dio bude čist. Predstoji da riješimo prelivne septičke jame iz naselja Solidarnosti u Meljinama. Materijal za izgradnju sekundarne mreže je nabavljen , određen je izvođač. Tu je problem, jer dio otpadnih voda ide dijelom u rječicu Nemila i to će biti završeno. Potrebno je da izvođač montira šahtove, spoje cjevovode, a geometri da naprave trasu kojom da ide sekundarni priključak. Uskoro će biti riješen i taj ekološki problem, kazao je Andrić.

U Mjesnoj zajednici Meljine planiraju da u saradnji sa Opštinom realizuju projekat izgradnje dječijeg igrališta na prostoru između Vatrogasnog doma i rječice Nemila. Andrić smatra kad bi se ovaj dio u centru Meljina ozelenio i uredio bio bi idealno mjesto za mališane i odmor.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com