Društvo

LJETO 2019: SERVISNE INFORMACIJE

Pretežno sunčano uz slab do umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar slab do umjeren, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura vazduha do 32 stepena.

Biometeorološke prilike će biti uglavnom nepovoljne. Kod meteoropata je moguć umor, razdražljivost i glavobolja, pojačane tegobe mogu osjećati i hronični bolesnici.

CEDIS

Iz CEDIS-a informišu da će danas, od 7 do 14 sati, bez struje biti Kameno, Mokrine, Kruševice, Vrbanj, Žlijebi, Ubli, a od 8 do 13 sati Bjeljske Kruševice.

DOM ZDRAVLJA

U Dispanzeru za djecu ove sedmice su u jutarnjoj smjeni  dr Maja Popović i dr  Olivera Mentović, u popodnevnoj dr Ljiljana Ugrinović i dr Dragana Knežević, dok u ambulanti u Bijeloj dr Milena Proročić radi svakog dana od 8 do 16 sati. U Dispanzeru za žene dr  Alenka Srdanović radi od 7 do 15 sati ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom, a srijedom od 13 do 21 sat. Dr Slobodan Bulatović radi ponedeljkom i četvrtkom od 15 do 19 sati. Na dijelu za odrasle, u jutarnjoj smjeni su dr Aleksandra Kolundžić, dr Marija Stanišić, dr Sanja Čeprnić, dr Goran Komar i dr Aleksandar Dosković. U popodnevnoj smjeni su dr Sanja Topić, dr Vesna Kovač i dr Danka Krivokapić. U ambulanti u Igalu, od 7 do 14 sati, radi dr Ana Popović, na Toploj dr Tanja Zgradić, a u Bijeloj dr Rosanda Bojičić od 7 do 14 i dr Iljana Danilović od 14 do 21 sat.

AUTOBUSKA STANICA

Polasci iz našeg grada realizuju se na vrijeme, krenuo je autobus ka Beogradu, u 8 polazi i ka Trebinju, 8:10 ka Dubrovniku i Splitu, a u 8:35 ka federalnom Sarajevu. Do 8 sati stigao je jedino autobus iz Sarajeva. Gužve nema, a mjesta ima dovoljno.

AERODROM TIVAT

Prvi jutarnji let Montenegro airlinesa realizovan je uz 20 minuta zakašnjenja, u 7:20, ka Lajpcigu. Za sada je u dolasku najavljeno jedino kašnjenje aviona kompanije Belavia iz Minska koji će u Tivtu biti u 9:15 umjesto u 9 sati. Planom letenja predviđeno je 25 letova sa ovog aerodrome ka Beogradu, Moskvi, Lajpcigu, Minsku, Helsinkiju, Sankt Peterburgu, Tel Avivu, Londonu, Ajndhovenu.

ŽELJEZNIČKA STANICA

Brzi voz iz Beograda kasni 50 minuta i u Baru ga očekuju u 9 sati. Polasci iz Bara za Beograd organizovani su u 9 i 19 sati. Cijena karte za vožnju u prvom razredu iznosi 31,80, a u drugom 21 euro.

TRAJEKTI

I dalje je na snazi ljetni red vožnje po kojem trajekti Pomorskog saobraćaja non stop povezuju Kamenare i Lepetane.

BARSKA PLOVIDBA

Polazak feribota iz Bara ka Bariju organizovan je srijedom u 21 sat, a iz Barija ka Baru utorkom u 21 sat.

GRANIČNI PRELAZI

Tokom prethodnog dana na graničnim prelazima u Herceg Novom registrovano je 13 790 putnika, 3 836 vozila, 20 plovila. Granična policija jednoj osobi nije dozvolila ulaz u Crnu Goru dok je njih četvoro spriječila u nezakonitom prelasku državne granice.

AMSCG

U većem dijelu Crne Gore saobraća se po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost. Intezitet saobraćaja je umjeren.

Do 30. decembra zabranjen je saobraćaj na dionici Vilusi – Trubjela od 9 do 12 i od 14 do 16 sati.

U protekla 24 sata dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba nažalost izgubila život, a dvije su lakše povređene.

Vozite polako i pažljivo, srećan put!

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com