Društvo

LJETO 2019: SERVISNE INFORMACIJE

Sunčano i veoma toplo. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha od 29 do 39 stepeni. 

AUTO MOTO SAVEZ

Vozače i danas očekuju suvi kolovozi i dobra vidljivost, a intenzitet saobraćaja je umjeren do pojačan. Na dionicama gdje se izvode radovi izmijenjen je režim saobraćaja pa je, uz pažljiviju vožnju, neophodno poštovanje privremeno postavljene signalizacije. U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba zadobila teže, a sedam osoba lakše povrede.

AVIO SAOBRAĆAJ

Iz Podgorice je danas planirano 26 letova, od čega četiri za Beograd. Prvi “Montenegro Airlines”-ov je realizovan u 7:30, sledeći je u 18:40, a kompanije “Air Serbia” su u 8:45 i u 21:30. Iz Tivta su planirana 34 leta, a sedam ih je za Beograd; “Montenegro Airlines” u 7:25, 16:20 i u 19:20 a “Air Serbia” u 8:45, 11:50, 15:20 i u 18:40.

ŽELJEZNIČKI SAOBRAĆAJ

Brzi voz iz Beograda kasni dva sata, i na Željezničkoj stanici u Baru ga očekuju u 10:00 sati. Manja su kašnjenja inter city voza koji bi, po redu vožnje, trebalo da stigne u 20:00 sati. Polasci iz Bara za Beograd su u 9:00 i u 19:00 sati, a gužve su poprilične.

AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ

Autobuski saobraćaj odvija se uz pojačane gužve, a interesovanje putnika je najveće za Banja Luku i Beograd, pa karte treba rezervisati nekoliko dana ranije. Jutros su u naš grad prvi stigli “Božur” iz Beograda, Sarajeva i Skoplja, “Sons” sa Pala, “Kanis” iz Leskovca, “Derventa” iz Dervente, tri autobusa kompanije “Golubić” iz Banja Luke, a za njima i autobusi iz Kragujevca, Beograda, Požarevca, Jagodine, Novog Sada, Valjeva, Čačka i Modriče. Po redu vožnje su krenuli “Ozlem tours” za Beograd, “Blue line” za Trebinje, “Royal travel” za Split, “Centrotrans” za Fedralno Sarajevo, kao i prvi autobusi na linijama u Crnoj Gori.

DOM ZDRAVLJA

U hercegnovskom Domu zdravlja su organizovana uobičajna dežurstva vikendom. Izabrani ljekari za djecu i za odrasle danas rade od 7:00 do 21:00 sat. U ambulantama u Igalu i na Toploj izabrani ljekari za odrasle rade od 7:00 do 14:00 sati.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com