Društvo

LJETO 2019: SERVISNE INFORMACIJE

Pretežno vedro, a krajem dana i tokom noći promjenljivo oblačno. Najviša dnevna temperatura vazduha 33-34 stepena. Prema trenutnim  prognozama, Balkan i čitava Jugoistočna Evropa od sutra će biti pod uticajem tropskog vazduha u sklopu visinske jugozapadne struje. I taj  topli talas zadržaće se sve do utorka. Najtoplije će biti za vikend i početkom naredne sedmice, kada se očekuju ekstremne vrućine.

AUTOBUSKI PREVOZ
Po redu vožnje stigli Kanis iz Leskovca, Božur sa Pala Montenegroputnik iz Sremske Mitrovice, Neobas iz Banja Luke. Uglavnom ima mjesta na svim linijama kojih je u jeku sezone više desetina za gradove u okruženju. Konstantna je veća potražnja za Beograd, Banja Luku i Sarajevo. Dispečere u gradskoj Autobuskoj stanici možete kontaktirati do ponoći, rezervacije ne primaju telefonom, a broj je 321 -225.

AERODROM TIVAT
Ukupno 38 letova danas. Za Moskvu 11, Beograd sedam. Naša zemlja je posredstvom aerodroma Podgorica i Tivat povezana sa više od 70 destinacija. Povratna karta iz Tivta za Beograd kao veoma traženu destinaciju sa svim taxama u Montenegro Airlinesu košta 137 eura, za Moskvu 260.

ŽELJEZNIČKI PREVOZ
Brzi voz iz Beograda u Baru kako navode dežurni dispečeri sa sat zakašnjenja stići će u 9:10h .Lokalni vozovi saobraćaju po redu vožnje.

GRANIČNI PRELAZI
Na svim terminalim su gužve, duge kolone vozila u kojima čekaju na ulazak u Crnu Goru. Juče je kontrolisano 32.339 putnika, 8.009 vozila i 18 plovila. Četiri osobe su spriječe u pokušaju da na nezakonit način uđu u zemlju, jedna je osoba otkrivena po potjernici Interpola, podnijeta je prijava za prekšaj i izdata tri naloga za plaćanje novčane kazne.

STANJE NA PUTEVIMA
Iz AMSCG savjetovali su vozačima opreznu vožnju prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima. Zbog rekonstrukcije puta Trubjela – Vilusi na mjestu izvođenja radova saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz povremenu obustavu, ne dužu od deset minuta. Info telefon 19807, oprezno za volanom i srećan put!

CEDIS: RADOVI NA MREŽI USLOVLJAVAJU NESTANAK EL.ENERGIJE
Zbog radova na mreži redukcija u elektro snadbijevanju. Do 15 sati struju neće imati u zaseoku Lazarevići na Mokrinama, od 8-13h u ulici  Dragomirskoj u Zelenici i na Podima-Topovi, od 15-17h.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com