Društvo

LJETO 2019: SERVISNE INFORMACIJE

Promjenljivo oblačno uz dosta sunčanih intervala, a ponegdje je moguća i krtkotrajno kiša ili pljusak i grmljavina, naročito poslijepodne. Vjetar NW i W 6-18 čvorova. More 2-3. Vidljivost 10-20 km. Najviša dnevna temperatura vazduha do 32 stepena. Temperatura mora 25 stepeni.

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti uglavnom povoljne. Tegobe uzrokovane vremenom mogu se javiti samo kod vrlo osjetljivih meteoropata i hroničnih bolesnika.

DOM ZDRAVLJA

U Dispanzeru za djecu dr Dragana Knežević danas i u četvrtak radi od 7:00 do 14:00, u utorak, srijedu i petak od 14:00 do 21:00, dr Olivera Mentović radi u utorak, srijedu i petak od 7:00 do 14:00, dr Ljiljana Ugrinović radi od 14:00 do 21:00, dok u pedijatrijskoj ambulanti u Bijeloj radi dr Milena Proročić od 8 do 16 sati. U Dispanzeru za žene dr Slobodan Bulatović radi danas i u srijedu od 15 do 19 sati, dr Alenka Srdanović ne radi. Na dijelu za odrasle u jutarnjoj smjeni su dr Aleksandra Kolundžić, dr Sanja Čeprnić, dr Marija Stanišić i dr Aleksandar Dosković, a u popodnevnoj smjeni su dr Vesna Kovač, dr Zinaida Miljković i dr Goran Komar. U ambulanti u Bijeloj u jutarnjoj smjeni je dr Rosanda Bojičić, a u popodnevnoj dr Iljana Danilović, u ambulanti na Toploj od 7 do 14 sati radi dr Tanja Zgradić, a u Igalu dr Ana Popović.

GRANIČNI PRELAZI

Tokom vikenda na graničnim prelazima u Herceg Novom registrovano je 49 821 putnik, 13 633 motorna vozila i 42 plovila.

Ulazak u državu nije dozvoljen jednoj osobi, njih sedam spriječeno je u nezakonitom prelasku državne granice, a službenici granične policije izdali su osam naloga za plaćanje novčane kazne.

AUTOBUSKA STANICA

Autobuski saobraćaj se odvija po redu vožnje, mjesta ima u svim pravcima. Do 8 sati došli su putnici sa Pala, iz Modriče, Banja Luke, Ohrida, a potom očekuju dolazak autobusa iz Novog Sada, Subotice, Sremske Mitrovice, Jagodine, Knjaževca, Banja Luke… Na vrijeme su krenuli autobusi ka Beogradu i istočnom Sarajevu, Trebinju, Splitu, a u 8:35 će i autobus ka federalnom Sarajevu.

AERODROM TIVAT

Danas su planirana 24 leta sa tivatskog aerodroma, 11 ka Moskvi, sedam ka Beogradu, a po jedan ka St Peterburgu, Tel Avivu, Hrodni, Briselu, Minsku. Jutarnji dolasci su bez kašnjenja, Belavia iz Minska stići će 20 ranije, umjesto u 9:30 očekuju ga u 9:10.

ŽELJEZNIČKA STANICA

I ovog jutra kasni Brzi voz iz Beograda, očekuju ga u 9 sati, a po redu vožnje trebao je stići u 8:10.

AMSCG

Intezitet saobraćaja je umjeren na putevima van gradskih sredina, vidljivost je dobra, uslovi za vožnju povoljni. Zboga asfaltiranja dionice Vilusi – Trubjela, saobraća se jednom trakom naizmjenično uz desetominutna zadržavanja, slično je i na putnom pravcu Ulcinj – Krute.

Zbog snimanja emisije o automobilizmu sutra će (utorak) biti izmjenjen režim saobraćaja na putu Kotor – Njeguši, a u srijedu dio puta Perast – Dobrota. Očekivani zastoji neće biti duži od 10 minuta.

U protekla 24 sata dogodile su se 22 saobraćajne nezgode u kojima je nažalost jedna osoba poginula, jedna je teže, a čak 13 lakše povrijeđeno.

Oprezno i polako vozite, srećan put!

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com