Društvo

LJETO 2018: SERVISNE INFORMACIJE

Malo do umjereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima i uglavnom suvo vrijeme. Vjetar slab do umjeren, uglavnom zapadnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha do 32 stepena. Temperatura mora 26 stepeni.

Novi toplotni talas, sa temperaturama i do 10 stepeni Celzijusa višim od prosjeka za ovo doba godine stiže, u Evropu od sredine septembra, a paklene vrućine neće poštedjeti ni Crnu Goru, objavljeno je na portalu “Severe Weather Europe”.

DOM ZDRAVLJA

U jutarnjoj smjeni na dječijem odjeljenju su dr Maja Popović i dr Olivera Mentović, od 14 do 21 sat radi dr Dragana Knežević, dok u ambulanti u Bijeloj od 8 do 12 radi dr Milena Proročić. U Dispanzeru za žene od 7 do 14 sati radi dr Alenka Srdanović. U dijelu za odrasle u jutarnjoj smjeni su dr Danka Krivokapić, dr Aleksandar Dosković, dr Zinaida Miljković i dr Aleksandra Kolundžić. Od 14 do 21 sat rade dr Vesna Kovač, dr Sanja Čeprnić i dr Sanja Topić. U ambulanti u Bijeloj od 7 do 14 radi dr Iljana Danilović, a od 14 do 21 sat dr Valentina Žikić. U ambulanti na Toploj od 7 do 14 sati radi dr Tanja Zgradić, a u ambulanti u Igalu dr Ana Popović.

GRANIČNI PRELAZI

Tokom jučerašnjeg dana na graničnim prelazima u Herceg Novom registrovano je 14 059 putnika, 4 056 vozila i 19 plovila. Službenici Granične policije spriječili su dvije osobe u nezakonitom prelasku granice.

AUTOBUSKA STANICA

Ni jutros nema odstupanja od reda vožnje na autobuskoj stanici. Na snazi je još nekolicina sezonskih linija, a od 1. Oktobra prelaze na zimski red vožnje. Stigli su za sada autobusi iz Sarajeva, Banja Luke, Rume i Beograda, a u toku prijepodneva očekuju i autobuse iz ostalih gradova Srbije i Bosne i Hercegovine. Mjesta ima u svim pravcima.

AERODROM TIVAT

Jutros su sletjela dva aviona iz Moskve, zatim iz Lila i Tel Aviva, a po redu letjenja krenuli avioni ka Helsinkiju, St Peterburgu, Moskvi, Beogradu, Londonu. Planom je predviđeno 29 letova, a pored pomenutih tu su i polasci ka Nantu, Viljnusu, Tel Avivu, Minsku, Napulju, Bariju, Briselu i Lilu.

ŽELJEZNIČKA STANICA

Vozovi ne kasne, Brzi iz Beograda očekuju tačno u 9 sati, a Subotički sa kolima iz Novog Sada u 10 sati. Subotički voz saobraćaće do ponedeljka 17. septembra.

AMSCG    

Uslovi za vožnju su povoljni, intezitet saobraćaja je umjeren do pojačan.

Na mjestima izvođenja radova saobraća se jednom trakom naizmjenično na magistarlnim putevima Nikšić – Danilovgrad, Bar – Ulcinj i Šavnik – Žabljak. Zbog snimanja i prikupljanja informacija za izradu putne baze podataka, dolaziće do prekida u saobraćanju na svim putnim pravcima, ali ne dužim od 15 minuta.

U protekla 24 sata dogodile su se 24 saobraćajne nezgode u kojima su tri osobe teže, a 11 lakše povrijeđeno.

Želimo vam srećan put!

Nema Komentara

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com