Društvo

LJETO 2018: SERVISNE INFORMACIJE

Pretežno sunčano i u većem dijelu zemlje veoma toplo vrijeme. Poslijepodne umjeren ili pojačan, razvoj oblačnosti, ponegdje uz kratkotrajnu kišu ili pljusak sa grmljavinom, naročito u planinskim predjelima. Tokom jutra po kotlinama na sjeveru magla. Vjetar slab do umjeren sjeverni, a na primorju i zapadni. Najviša dnevna temperatura vazduha 23 do 36 stepeni.

GRANIČNI PRELAZI

U protekla tri dana su na graničnim prelazima u Herceg Novom registrovana ukupno 97 442 putnika, 25 868 motornih vozila i 54 plovila. Službenici Granične policije nisu dozvolili ulazak u zemlju po dva lica i motorna vozila, niti izlazak iz zemlje jednog lica i tri motorna vozila,a šest lica su spriječili u nezakonitom prelasku državne granice. Po interpolovoj potjernici su otkrivena tri lica i jedno motorno vozilo, podnešene su dvije prijave za prekršaj i izdato sedam prekršajnih naloga  za plaćanje novčane kazne.

AUTO MOTO SAVEZ CRNE GORE

Saobraća se po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost. Tokom dana se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na svim važnijim putnim pravcima. Vozačima se savjetuje da voze oprezno, da budu strpljivi i da za putovanje koriste rane jutarnje ili kasne večernje sate. U protekla 23 sata na putevima u zemlji dogodile su se 23 saobraćajne nezgode u kiojima je 14 osoba zadobilo lakše povrede.

AVIO SAOBRAĆAJ

Iz Podgorice su danas planirana 22 leta, a pet ih je za Beograd. Jutarnji „Montenegro Airlines“-ov je realizovan u 7:30, sledeći je u 18:00 sati, a kompanije „Air Serbia“ su u 8:35, 15:20 i u 21:55. Iz Tivta je planirano 29 letova, od čega sedam za Beograd; „Montenegro Airlines“ u 8:15, 9:50, 16:20 i u 19:20, a „Air Serbia“ u 11:50, 15:20 i u 18:40.

ŽELJEZNIČKI SAOBRAĆAJ

Brzi voz iz Beograda kasni pola sata i na Željezničkoj stanici u Baru ga očekuju u 9:30. Subotički voz će stići u 10:50, sa 50 minuta zaostatka za redom vožnje. Sinoć oko 21:00 sat je otklonjen kvar na kontaktnoj mreži koji je uzrokovao prekid saobraćaja iz Sutomora ka Podgorici.

AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ

I dalje gužve na Autobuskoj stanici, ali se sada karta više traži u odlascima. Jutros su u naš grad stigli „Centrotrans“ i „Kompas“ iz Sarajeva, „Bočac tours“ i „Neobas“ iz Banja Luke, „Jadran ekspres“ iz Bijeljine i „Lasta“ iz Beograda. Po redu vožnje su krenuli „Centrotrans“ za Sarajevo, „Ozlem tours“ za Beograd, „Duga“ za Sremsku Mitrovicu i Novi Sad… Konstantno pristižu autobusi iz raznih gradova Srbije i Bosne i Hercegovine.

DOM ZDRAVLJA

Na dječjem odjeljenju hercegnovskog Doma zdravlja od 7:00 do 14:00 sati rade dr Maja Popović i dr Olivera Mentović, a od 14:00 do 21:00 sat dr Dragana Knežević. U dispanzeru za žene danas od 15 do 19:00 sati pacijentkinje prima dr Slobodan Bulatović. Od izabranih ljekara za odrasle od 7:00 do 14:00 sati rade dr Zinaida Miljković, dr Aleksandar Dosković, dr Goran Komar, dr Aleksandra Kolundžić i dr Danka Krivokapić, a od 14:00 do 21:00 sat dr Vesna Kovač i dr Sanja Topić. U ambulanti u Bijeloj u prvoj smjeni je dr Valentina Žikić, a u drugoj dr Gorčin Čvorović. U ambulanti na Toploj od 7:00 do 14:00 sati radi dr Tanja Zgradić, a u Igalu dr Ana Popović.

Nema Komentara

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com