Društvo

LJETO 2018: SERVISNE INFORMACIJE

Pretežno sunčano i toplo, uz slab do umjeren razvoj oblačnosti. U popodnevnim satima, lokalno, kratkotrajno kiša ili pljusak i grmljavina, prvenstveno u sjevernim predjelima i planinskom zaleđu Boke. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Do 33 stepena.

AUTOBUSKI PREVOZ
Božur iz Sarajeva, iz Sremske Mitrovice Duga, Neobas iz Banja Luke, Kanis iz Leskovca, Sirmium iz Valjeva i Ariva iz Požarevca stigli su po redu vožnje.  Za Podgoricu , Beograd i Sarajevo realizovani polasci, takođe na vrijeme. Uspostavljena je linija u 23:05 preko Trebinja i Mostara do Federalnog Sarajeva-Lalatović prevoz.

AERODROM TIVAT
Danas 35 letova. Juče je sletio prvi avion iz Bakua, koji će do 30.avgusta saobraćati na relaciji Baku – Tivat , četvrtkom.  Uvođenjem te linije brojni turisti iz Azerbejdžana imaće priliku da posjete Boku Kotorsku i Crnu Goru, ali i državljani Crne Gore  da otputuju u glavni grad  te azijske zemlje, koji je od Tivta udaljen tri sata leta.

BARSKA PLOVIDBA
Večeras iz Barija polazi feribot „Dubrovnik“ koji će sutra kenuti u 12 sati iz Bara. U Barskoj plovidbi kažu da važi 20% popusta na povratnu kartu. Linija će biti aktivna u sezoni dva puta sedmično , potom jednom, do 28.novembra.

ŽELJEZNIČKI PREVOZ
Dolazak brzih vozova iz Beograda i Subotice u Bar najavljen je za 9 i 10 sati. Inter city koji polazi iz Beograda-Topčidera u 09:10 u Baru će biti u 20:55.

GRANIČNI PRELAZI HN
Na prelazima u našoj opštini juče je registrovan 17.241 putnik, vozila 4.991, plovila 14. Dva su lica spriječena da uđu u zemlju, onemogućeno je napuštanje zemlje uslijed neispravnosti vozila. Podnijeta je prijava za prekršaj.

STANJE NA PUTEVIMA
U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno suvim putevima uz mjestimično smanjenu vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG). Saobraćaj je umjeren do pojačan, naročito u popodnevnim satima i u susret vikendu. Do 17.avgusta  zbog izvođenja minerskih radova na južnom portalu tunela Suka  auto puta Bar – Boljare na prvoj sekciji Smokovac-Uvac-Mateševo  obustava saobraćaja, ne duža od 30 minuta važi  od 01.00 do 05.00 od 10.00 do 12.00 i od 14.00 do 16.00 časova.
Uz savjet za opreznu vožnju prilagođenu trenutnom stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja, želimo sam srećan put!

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com