Društvo

LJETO 2017: SERVISNE INFORMACIJE

NESTANAK VODE

I danas problemi u vodosnabdjevanju pojedinih područja grada; sat vremena će bez vode biti dio Đenovića, a dva sata dio rivijera od Đenovića do Bijele. Kako su najavili iz hercegnovskog „Vodovoda“, zbog radova na otklananju kvara od 09:00 do 10:00 sati će bez dotoka vode biti potrošači u Đenovićima na relaciji od pošte do Mjesne zajednice. Zbog radova na sanaciji kvara na vodovodnoj mreži u Baošiću kod „plavog mosta“ od 11:00 do 13:00 sati  bez dotoka vode će biti potrošači od Đenovića do dječijeg doma u Bijeloj.

NESTANAK STRUJE

Jutos je čitav grad kratko bio bez struje. Oko 7:20 došlo je do opšteg ispada zbog kvara u trafo stanici 35/10 kV na Podima. Kvar je brzo otklonjen, pa je uredno snabdijevanje električnom energijom uspostavljeno u 7:40 minuta.

VRIJEME

Sunčano i veoma toplo, uz mjestimično slabu i umjerenu oblačnost. U popodnevnim satima, prvenstveno u planinskim oblastima, ponegdje će biti uslova za kratkotrajnu kišu ili grmljavinu. Vjetar uglavnom slab do umjeren, tokom dana dominantno zapadnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 27 do 41 stepen.

GRANIČNI PRELAZI

U protekla tri dana su na graničnim prelazima u Herceg Novom  registrovana 138 462 putnika, 34 260 motornih vozila i 60 plovila. U tom periodu službenici granične policije nisu dozvolili ulazak u zemlju za devet lica i četiri motorna vozila. Za dva lica nije dozvoljen izlazak iz Crne Gore, čertiri lica su spriječena u nezakonitom prelasku državne granice, i pronađena je jedna putna isprava po interpolovoj potjernici. Podnešene su dvije prijave za prekršaj i izdat jedan prekršajni  nalog za plaćanje novčane kazne.

AUTO MOTO SAVEZ

Na putevima u zemlji pojačana je frekvencija vozila, naročito na onim koji vode ka turističkim centrima. Savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena vremenskim i saobraćajnim uslovima. Treba izbjegavati putovanja u najtoplijem dijelu dana i praviti što češće pauze u vožnji. Na putevima na kojima su u toku radovi izmijenjen je režim vožnje, pa je neophodna dodatna pažnja.

AVIO SAOBRAĆAJ

Iz Podgorice je danas planirano 16 letova, od čega šest za Beograd. Prvi „Montenegroairlines“-ov je realizovan pola sata poslije ponoći, jutarnji je bio u 7:30 a preostali je u 18:00 sati. Avioni „Air Serbia“ na istoj relaciji polijeću u 8:35, 15:20 i u 21:55.Sa tivatskog aerodroma je danas planirano 26 letova, a šest ih za Beograd. „Montenegroairlines“-ovi su u 8:15, 16:20 i u 19:20, a kompanije „Air Serbia“ u 11:15, 15:20 i u 18:45.

ŽELJEZNIČKI SAOBRAĆAJ

U službi informacija Željezničke stanice u Baru saznajemo da vozovi iz Srbije danas kasne po tri i po sata. Brzi beogradski bi trebalo da stigne u 12:30, a subotički očekuju oko 15:00 sati.

AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ

Jutros su u naš grad stigli: „Centrotrans“ i „Kompas“ iz Sarajeva, „Gaga“ i „Bambus“ iz Beograda, „Duga“ iz Sremske Mitrovice, „Lazaro“ iz Doboja, kao i autobusi iz Banja Luke, Bijeljine, Požarevca, Leskovca i Novog Sada. U 6:45 krenuo je „Glunex“ za Istočno Sarajevo, u 7:00 sati „Ozlem“ za Beograd, a u 8:00 „Croatia bus“ za Split. I pored velike gužve, mjesta ima na svim linijama

DOM ZDRAVLJA

Na dječjem odjeljenju hercegnovskog Doma zdravlja od 7:00 do 14:00 sati rade dr Tatjana Džuver i dr Olivera Mentović, a od 14:00 do 21:00 sat dr Dragana Knežević i dr Diana Rašković. Danas je u dispanzeru za žene od 7:00 do 15:00 sati dr Alenka Srdanović. Od izabranih ljekara za odrasle od 7:00 do 14:00 sati rade dr Aleksandra kolundžić, dr Vesna Kovač, dr Sanja Čeprnić, dr Sanja Topić i dr Ana Džakula – Dosković, a od 14:00 do 21:00 sat dr Goran Komar, dr Danka Krivokapić i dr Gorčin Čvorović. U ambulanti u Bijeloj od 7:00 do 14:00 sati rade dr Valentina Žikić i dr Iljana Danilović, na Toploj dr Tanja Zgradić i u Igalu dr Ana Popović.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com