Turizam

LIGHTHOUSE PROŠIRUJE VANPANSIONSKU PONUDU I NA SPORT KAFE

Rekonstrukcija hotela „Lighthouse“ u Igalu, kojom bi nivo usluga u cijelom objektu bio podignut na četiri zvjezdice,  neće početi ove jeseni. Direktor Jovan Vukalović za naš Radio i Portal kaže da je pri kraju izrada projekta nakon koje bi trebalo da dobiju građevinsku dozvolu. Po njegovim riječima realan termin za početak rekonstrukcije je sledeća jesen. Podsjeća da su do  sada, od kada su preuzeli nekadašnji hotel “Metalurg”, nivo usluga podizali fazno te da hotel ima 32 sobe sa 4 zvjezdice, ali da većinu čine stare, sa 2 zvjezdice.

-Rekonstrukcija hotela je zahtjevan posao i to neće ići tako brzo.  Ima još dosta posla, a ako sve bude po planu rekonstrukcija bi počela u septembru sledeće godine – kazao je Vukalović.

Planirana je nadgradnja restoranskog dijela i rekonstrukcija posljednja dva sprata hotela, koji bi trebalo da se pretvore u tzv “predsjedničke apartmane”. Biće obnovljena fasada, hotel će imati spa i velnes centar, kongresnu salu i modernizovane sobe. Time bi dobio standard od četiri  zvjezdice.

Vukalović kaže da su zadovoljni ovogodišnjom turističkom sezonom koja je bila na nivou prošlogodišnje. U pregovorima su sa jednom turskom agencijom o dolasku gostiju iz te zemlje. Ukoliko dobiju pozitivan odgovor smjenjivili  bi se na deset dana gosti iz Turske u grupama po 50.  Kompanija Lajthaus of Montenegro od danas je preuzela uipravljanje i Sport kafeom na Škveru, pa će osim Gradske kafane imati još jedan ugostiteljski objekat čime će poboljšati vanpansionsku ponudu. Vukalović kaže da će uređenje i rekonstrukcija trajati do Nove godine, kada planiraju da u novom ruhu otvore i taj objekat.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com