Sport

LAZURE NOVSKA SKY MINI TRAIL LIGA

U subotu 16. februara na program je  3. kolo “LAZURE novske sky MINI trail lige”, u organizaciji NVO “Orjen Outdoor”, AK “Niskogorci”, a uz podršku “LAZURE Marina & Hotel”.

Ovoga puta trči se “Vrbanj Snow Trail”. Start trke je u 10:00 časova, a okupljanje je planirano u 9:00 kod velike austrougarske česme, odnosno dubrovačkog doma na Vrbanju, gdje će svi prijavljeni preuzeti startne brojeve.

-Trka zavisi isključivo od snijega, i ovo je jedina prilika da trku odradimo na Vrbanju ove zime, nakon otkazivanja prošle nedelje. Dužina staze je oko 4 km; 159 D+ (ukupnog uspona). Obzirom da trke u okviru lige prilagođavamo svima koji žele da se priključe i oprobaju u ovom sportu, za ovaj Snow Trail nismo htjeli da zadavamo pretežak zadatak takmičarima, tako da je staza u prvom dijelu do izlaska na austrougarski put nešto duže od jednog km uspon, a nakon toga se austrougarskim putem sve do kraja lagano spušta prema cilju, poručuje direktor trke Saša Kulinović.

Prijatelji lige su “Suplement Store Montenegro” sa svojim već prepoznatljivim poklonima, šampion u pravljenju vina Podrumi Delić, Opština i Turistička organizacija Herceg Novi i Reklame Svijet. Od ovog kola prijatelj trke je i RED BULL Montenegro.

Trka se boduje za LAZURE novsku sky MINI trail ligu uspostavljenim sistemom bodovanja.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com