Sport

LAZURE NOVSKA SKY MINI TRAIL LIGA – NOĆNA TRKA RADOŠTAČKO SEDLO

U organizaciji NVO „Orjen Outdoor“ i AK “Niskogorci“, u subotu 13. januara na programu je 4. kolo „Lazure novske sky mini trail lige“. Planirana je noćna trka „ Radoštačko Sedlo NIGHT Mini Vertical“, po uzoru na jednu od najpopularnijih trka ovoga tipa na svijetu “Limone Vertical Extreme”.

-Praktikujemo da svaka trka ima nešto novo. Ovoga puta u pitanju je noćna trka, koja će se održati u subotu sa početkom u 19 časova a prijave ćemo vršiti do 17.30 istog dana, kod Lovačke kuće na Žljebskoj lastvi. Staza je dugačka 1,2 km / 350 m D+ (metara ukupnog uspona), rekao je Saša Kulinović  direktora trke, i dodao.

– Nadamo se da će ova trka biti pravi spektakl. Planiramo da prilikom starta trkača, pored već tradicionalnog lupanja u zvono, ispaljujemo i  vatromet  sa Radoštačkog sedla, a ujedno vatromet sa istog mjesta označiće i dolazak prvoplasiranog takmičara na cilj. Radoštačko sedlo je lokacija vidljiva sa više pozicija, tako da će vatromet biti prava atrakcija, kako za sve Novljane, tako i za goste našeg grada. Ono što će ovu trku učiniti specijalnom i za fotografe je lanac čeonih lampi koje će se protezati stazom, i pružati jedinstvenu priliku za fenomenalne fotografije.  Start je na Žljebskoj lastvi, kod vode i odmah se kreće okomito markiranom stazom ka Radištračkom sedlu. Nakon 300 metara dužine staze, nailazite na asfaltni put na kome treba obratiti pažnju na vozila. Put se samo nakratko prelazi i ulazi se opet u markiranu planinarsku stazu do cilja, na Radoštačkom sedlu. Staza će biti označena fluorescentnim markacijama i zastavicama, a u prvom dijelu će biti i svijeće u staklenim teglama koje će davati takođe poseban ugođaj na stazi. Na cilju takmičare čeka okrepa u vidu vode, banana i čokoladica. Povratak je istom stazom a nakon trke planiramo da nastavimo druženje u Lovačkoj kući, uz zahvalnost LU “Orjen”, koji je ustupio kuću, zaključio je Saša Kulinović.

Kulinović je napomenuo da su podršku i ovoga puta dali: kompanija Lazure Marina & Hotel,  Agencija za zaštitu i razvoj Orjena i „Suplement store Montenegro“, koji je opet za najbolje obezbjedio poklone. Podsjećamo, trka se boduje za novsku sky MINI trail ligu, uspostavljenim sistemom bodovanja: svaka trka nosi slijedeći broj bodova počevši od prvog mjesta: 100, 88, 78, 72, 68, 66 i dalje svako mjesto po dva boda manje sve do tridesetog mjesta, gdje svako dalje mjesto nosi po 1 bod manje. Od 10 trka lige zbir svih bodova sabira se za konačan poredak lige.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com