Sport

LAZURE NOVSKA SKY MINI TRAIL LIGA

Narednog vikenda na programu je 4. kolo “LAZURE novske sky MINI trail lige” u organizaciji NVO “Orjen Outdoor”, AK “Niskogorci”, a uz podršku LAZURE Marina & Hotel.

Za 4. kolo je planirana trka Topla – Ilinica / Mokrine – Topla sky MINI race. Trka će se održati u nedjelju 17. marta sa početkom u 10.00 časova a prijave se vrše do 9:30 na Toploj, kod Kineskog restorana, kada se kreće ka startu, koji je na starom mostu. Staza je dugačka 9,2 km / 430 m D+ (metara ukupnog uspona).

-Staza u prvoj polovini, odnosno do dolaska na sami vrh gdje se nalazi crkva Sv. Ilije na Mokrinama, je kompletan uspon, sa blagim predahom pri izlasku na Sušćepan i kasnije kroz dio Ratiševine. Pri dolasku pred sami vrh, na raskrsnici, gdje će biti volonter, skrećete desno i idete do crkve na vrhu još 350 metara, gdje vas čeka OKRET i kontrola. Slijedi povratak nazad 350 metara do volonteta, ali tada će vas strijelice uputiti pravo do sledeće strijelice na putu HN –TB, gdje kroz kapiju skrećete lijevo. Dalje vas staza vodi kružno opet do volontera koji će vas uputiti nazad do cilja istim putem kuda ste došli., ističe director trke Saša Kulinović, i dodaje da će na cilju biti organizovana okrepa za sve trkače u vidu vode, čokoladica, voća i RED BULL-a.

-Ove godine poseban akcenat stavljamo na opremu i svaki trkač će sa sobom morati imati najmanje torbicu oko pasa u kojoj će pod obavezno morati imati: spremnik (boca) sa najmanje 0,5 l vode, mobilni telefon, osnovnu prvu pomoć (gaza, zavoj, flasteri) i čeonu lampu, naglašava Kulinović.

Trka se boduje za LAZURE novsku sky MINI trail ligu. Prijatelj lige Suplement Store Montenegro, sa svojim već prepoznatljivim poklonima i novi, šampion u pravljenju vina, Podrumi Delić koji će takođe za najbolje obezbjediti lijep poklon. Podršku su dali Opština i Turistička organizacija Herceg Novi, Reklame Svijet i RED BULL Montenegro sa svojim napitkom koji će poslije trke svim učesnicima “dati krila” da nastave sa outdoor aktivnostima.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com