IzdvojenoTurizam

LAZURE HOTEL U MELJINAMA OTVARA VRATA GOSTIMA 1. SEPTEMBRA

Luksuzni kompleks  Lazure Hotel & Marina, na prostoru starog Lazareta  u Meljinama, vrata gostima otvara 1. septembra.  Ovo zdanje koje će zasigurno biti turistički biser Herceg Novog a uključuje i marinu i spa centar biće zaokruženo i zvanično otvoreno u proljeće 2019. godine.

Investitor je ruska kompanija „Imperio holding limited“  a u kompleks će do okončanja posla, kako su ranije najavljivali, uložiti oko 70 miliona eura. Od 2013. kada su ušli u cijeli projekat nastojali su da očuvaju arhitektonsko naslijeđe ovog vrijednog istorijskog lokaliteta iz 18. vijeka, te su svi radovi obavljani strogo poštujući konzervatorske uslove. Krajem juna  otvorena  je plaža „Lazure beach bar“, 160 metara duga plaža, sa plažnim barom koji ima 111 mjesta. Pored istorijske zgrade, koja ima 24 luksuzna apartmana i kategoriju pet zvjezdica,  planiran je spa centar sa zatvorenim i otvorenim bazenima, nekoliko vrsta sauna, studijama za masažu, ljepotu i tretmane. Marina će biti kapaciteta 200 vezova za plovila od 5 do 30 m i biće dostupna za sve zainteresovane. Krajem jeseni planiran je početak druge faze, koji podrazumjeva izgradnju depadansa, sa 108 soba i apartmana i podzemnim parkingom.

Zdanje u Meljinama izgrađeno je  dobrim dijelom za vrijeme Mletačke uprave Herceg Novim, oko 1730. godine i kasnije dograđeno za potrebe vojnog logora iz doba Austrougarske. Objekat je korišćen kao lazaret (karantin) za pomorce i putnike tokom mletačke uprave u Herceg-Novom.  Kada je mletačka vlast napustila ove prostore, objekat u vojne svrhe je koristila  Austrija, a potom i vlasti u vrijeme dvije Jugoslavije. Prije prodaje ruskom investitoru objekat je radio kao dječije odmaralište.

U okviru kompleksa nalazi se kapela Svetog Roka, takođe iz 18. vijeka, čija restauracija se odvijala takođe strogo prema projektu i pod konzervatorskim nadzorom.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com