DruštvoIzdvojeno

KVALITET MORSKE VODE NA NOVSKIM KUPALIŠTIMA: NA 17 LOKACIJA K1 A NA ČETIRI K2 – SANITARNO ISPRAVNA I BEZBJEDNA ZA KUPANJE

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 06. do 08. juna pokazali su da je na 93% kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 7% kupališta bio K2 klase. Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima odličnog  kvalitetna, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

Kada je u pitanju kvalitet vode na obali Herceg Novog, analize su pokazale kvalitet K1 na ukupno 17 kupališta, dok je na preostala 4 kupališta voda bila klase K2.  Ta  kupališta su Bay beach u Igalu, centralni dio Novosadskog kupališta,  plaža hotela Sun resort kao i centralna plaža u Kumboru.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici  www.morskodobro.com.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com