DruštvoIzdvojeno

KUD “IGALO” – PJESMOM I IGROM, LJUBAV I POŠTOVANJE ZA MAJKE

Mjesec mart je , za KUD “Igalo”, u znaku  slavlja. Nakon učešća na humanitarnom koncertu u Dvorani “Park”, u svojim prostorijama  priredili su program za roditelje-prvenstveno majke, čija su  djeca članovi KUD-a.

“Ove godine smo odlučili da pripremimo jedan performans i na taj način obilježimo, a ujedno izrazimo zahvalnost našim majkama povodom 8. marta. Mislim da smo  uspjeli, a osmjesi i zadovoljstvo na licima roditelja, to potvrđuju.  To nas obavezuje da ovaj način proslave pretvorimo u tradiciju KUD-a “Igalo, ” -istakla je Tijana Pavlović koja je ispred KUD-a “Igalo” bila zadužena za organizaciju.

Cilj manifestacije, čiji akcenat je stavljen na najmladju grupu KUD-a Igalo je, prema riječima Mie Mrkaić, koja je bila zadružen da vodi i organizuje program,  da najmlađi članovi  pokažu što su naučili, za  par mjeseci koliko vrijedno i marljivo igraju, ali i da osjete scenu i oslobode se straha i treme.

-Sve ovo je jedna velika priprema za njih, za njihov budući rad i priprema za nastupe. Predstavili su se sa dvije koreografije , desetak recitacija , a imali smo i solo tačku naše članice Jane Jakšić,  potpomognuto solo nastupom naših starijih članova Ivane i Marka, naravno uz pratnju našeg orkestra.”- sa zadovoljstvom objašnjava Mia.

U organizaciji i vodjenju programa učestvovala je i Anđela Spaić koja nam je otkrila iznenađenje večeri.

-Ovu priliku smo iskoristili da napravimo i jedno iznenađenje, a ujedno se i zahvalimo našoj “teta Ljilji” za 20 godina mukotrpnog rada i afirmacije KUD-a Igalo. Iznenađenje je uspjelo. Zahvalnica i cvijeće, samo su HVALA, za njen rad i trud.  Ona nije samo osnivačica nevladinog udruženja KUD-a Igalo, koreografkinja i  trenerica , već naša druga majka.”, sa ushićenjem nabraja Anđela.

Nakon završetka priredbe povelo se i kolo, i svi su zaigralii.  Majke, koje su pripremile i posluženje, nagrađene su veselim dječijim licima i cvijećem od uprave KUD-a.

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com