Kultura

KUD IGALO IZBORILO NASTUP U GLAVNOM PROGRAMU FESTIVALA NAREDNE GODINE U PODGORICI

Na poziv organizatora Montefolka i KIC Budo Tomović, članovi KUD Igalo učestvovali su na VII Međunarodnom festivalu folklora „Skoči kolo da skočimo“ u Podgorici i izborili da naredne godine učestvuju u glavnom, takmičarskom programu.

Riječ je jednom od najvećih festivala u Crnoj Gori, a koji se nalazi u kalendaru Svjetskih festivala CIOF-a, kazao nam je Igor Simović, predsjednik KUD Igalo.

-Naši članovi su učestvovali u završnoj manifestaciji festivala, programu koji okuplja dječije i omladinske folklorne grupe, a tom prilikom je nastupilo 15 ekipa iz inostranstva i države. Predstavili smo se koreografijom Tresenica, koju smo prvi put ove godine izveli. Oni su to izveli besprekorno i krajnje profesionalno, te njihov nastup nije prošao neprimjećeno. Organizatori su nam pored pohvala uputili i poziv da sledeće godine budemo dio glavnog programa koji se održava na Trgu nezavisnosti u Podgorici. Tada će naši članovi nastupiti sa ostalim reprezentativnim ansamblima, kazao je Simović.

On je izrazio zadovoljstvo novim uspjehom KUD-a Igalo jer je to još jedno priznanje, nakon nedavnog u Poljskoj, koje potvrđuje njihov predan rad. Naredni dani biće u znaku brojnih nastupa.

-Pred nama je intezivni period nastupa u okviru manifestacija koje se organizuju povodom turističke sezone. Imaćemo preko deset nastupa, a već od jeseni nas očekuju turneje i gostovanja u inostranstvu, najavljuje Simović.

„Tresenica“

Tresenica je makedonska narodna igra. Od ove godine uvrštena je u repertoar članova KUD Igalo, a osnovne korake vidjeli su prilikom prošlogodišnjeg gostovanja u Makedoniji. Potom je, kako objašnjava Simović, koreograf Ljiljana Antovski osmislila koreografiju, a za ovu priliku djeca su dobila nove makedonske nošnje, te su se u Podgorici predstavili u punom sjaju.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com