Društvo

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV BIVŠEG INSPEKTORA UPRAVE ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeli krivičnu prijavu protiv D.Z. (51) iz Herceg Novog, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja- saopšteno je iz Uprave policije.

On je, kako se sumnja, krivično djelo počinio u vrijeme dok je bio zaposlen u Upravi za inspekcijske poslove na način što je u svojstvu ovlašćenog lica – inspektora zaštite prostora u ovoj Upravi, u više navrata u periodu od 03.11.2016. godine do 29.08.2017. godine, sačinio lažne službene isprave – zapisnike o izvršenom inspekcijskom pregledu u kojima je naveo neistinite podatke vezano za činjenična stanja. Ti neistiniti podaci su se odnosili na kontrolu gradnje objekata od strane više investitora, na području opština Herceg Novi i Tivat. Takođe, krivično djelo je, sumnja se, počinio i na način što nije preduzimao mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a shodno njegovim ovlašćenjima i važećim zakonskim propisima.

Osumnjičeni D.Z. je na ovaj način, kako se sumnja, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i nevršenjem svoje službene dužnosti, omogućio investitorima da grade objekte bez prethodno pribavljene građevinske dozvole.

Krivična prijava protiv ovog lica je, nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem,  podnijeta u redovnom postupku.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com