Društvo

KRENUO KARAVAN PRAZNIKA MIMOZE

Hercegnovske mažoretke, Gradska muzika, trombonjeri i klovnovi stigli su na Zlatibor, a narednih dana će Karavan  49. Praznika mimoze obići i pet gradova u okruženju, kako bi promovisali našu cvijetnu feštu i pozvali građane da tokom februara dođu u Herceg Novi.

I pored kašnjenja zbog snijega, atmosfera među učesnicima karavana je pozitivna, a odrađen je prvi defile u centru Zlatibora, rekla nam je predsjednica i kapelnica Gradske muzike Herceg Novi Valentina Kulinović.

– U autobusu je bila vesela ekipa naših muzičara, mažoretki, trombonjera i klovnova iz NVO „Maškare“. Bilo je puno snega usput, pa smo malo kasnili sa prvim defileom u pešakoj zoni oko jezera u centru Zlatibora, kazala je Kulinović.

Karavan sa 44 učesnika sutra putuje za Jagodinu, a turneju  nastavlja gostovanem u Beogradu, gdje će imati najveći defile Knez Mihajlovom ulicom.

– Nakon Zlatibora očekuje nas nastup u Jagodini sutra u 11:00 časova, a zatim odlazimo za Beograd, gde imamo naš svečani, najveći defile u ulici Kneza Mihajla u 17:00 časova. Učesnici Karavana će publici i prolaznicima deliti mimozu kao i propagandni materijal  „Praznika mimoze“ i generalno turističke ponude našeg grada, kazala je Kulinović.

Nakon Beograda, Karavan praznika mimoze u srijedu očekuju gostovanja u Bijeljinu i Doboju, a krajnje odredište je Banja Luka, gdje nastupaju u četvrtak,  25. januara. I ove biće organizovan i defile u Podgorici – 29. januara, a Karavan će gostovati i i u Trebinju, 16. februara.

Nema Komentara

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com