Društvo

KREČKOVIĆ:RODITELJI MORAJU ISPOŠTOVATI ODLUKU UPRAVE O PRESELJENJU ILI PREPISATI DJECU U DRUGU ŠKOLU

Povodom polemika u vezi  preseljenja područnog odjeljenja u Igalu u područno odjeljenje u Sutorini, kome se roditelji protive, reagovala je uprava OŠ “Dašo Pavičić”.

-Školu vodi uprava, koja tome i služi, i roditelji ne mogu vršiti funkciju uprave škole. Ako je uprava procijenila da objekat u Institutu Igalo dugoročno gledano nije bezbjedan, i da je svrsishodnije preseljenje u odjeljenje na Sutorini svega nekoliko kilometara dalje, roditelji tu odluku moraju ispoštovati, ili prepisati djecu u drugu školu. Jer dugoročan boravak djece u nebezbjednom školskom objektu i posljedice koje iz toga mogu proizaći su odgovornost škole, a nikako tema kojom će roditelji, mediji, opština ili bilo koja druga strana spekulisati -poručio je direktor škole Branislav Krečković.

Kako dalje navodi,  obaveza škole je da organizuje nastavu kako smatra najcjelishodnijim i najbezbjednijim, a obaveza roditelja je da šalju djecu u osnovnu školu.

-Sve drugo je domen prepucavanja, pregovora i cjenkanja u koje, kada je ovako važna tema na dnevnom redu, nemam nikakvu namjeru da ulazim. Zakonite odluke uprave ove škole, koje služe najboljem interesu djece, u ovom slučaju apsolutno nijesu otvorene za javnu debatu -zaključio je Krečković u saopštenju koje je proslijedio medijima.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com