Sport

KOŠARKAŠICE KONjICA BORAVILE U IGALU

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nakon prazničnog odmora u ženskom košarkaškom klubu Primorje startovali su sa prvim ovogodišnjim aktivnostima, ugostile  mlade košarkašice sa njihovim trenerima iz Konjica. U Sportskom centru Igalo odigrana su tri zanimljiva susreta. U sve tri utakmice su pobjedile domaće košarkašice . Najviše neizvesnosti je bilo u prvom susretu gde su pionirke Primorja pobjedile ekipu Konjica 55:54 . Pobjedonosni koš je u poslednjim sekundama utakmice postigla najbolja igračica susreta Jovana Savković koja je postigla 23 poena. Ostali strijelci za Primorje su: Jovana Svrkota 14, Ana Kovačević 10, Jovana Kojčinović 6 i Bojana Radnjić 2 poena. Kod gostiju najefikasnije je bila Aida Novelić sa 26 poena, slijede Nikšić 13, Paladžić 11, Alma i Selma Hadžihuseinović po 3 poena.U duelu najmlađih košarkašica koje se spremaju za đetić regionalnu ligu Primorje je pobjedilo Konjic 46:23. Strijelci za Primorje: Bojana Radnjić 18, Jovana Svrkota 12, Dora Popržen 10, Savković 4 ,Vidović 2 poena. Strijelci za Konjic: Kozičić i Ramić po 6, Jusufović i Buturović po 4, Šibo 2 i Cakić 1 poen.U poslednjoj utakmici ovog programa kadetkinje Primorja su pobjedile Konjic 67:32. Strijelci za Primorje : Radović 15, Aleksandra Lučić 12, Baćović 10, Varezić i Zorana Lučić po 6, Milošević i Savković po 5, Žerajić i Đurišić po 4. Strijelci za Konjic: Begić 14, Tulić i Alikadić po 9.poena.

-Ovaj susret u Herceg Novom i utakmice sa prijateljima iz Primorja je bio veliki događaj za djevojke svih uzrasta. Rezultat je bio u drugom planu iako je očito da je kvalitet domaćih selekcija znatno bolji. Odigrali smo tri susreta i doživeli jedno lijepo gostoprimstvo na kojem želim da se zahvalim domaćinima. Pozvali smo mlade košarkašice Primorja i njihove trenere i rukovodstvo na naš veliki turnir koji održavamo svakog septembra. Ovo je naš  esperiment jer u novom ciklusu prijavićemo se za Regionalnu ligu u kojoj igraju klubovi iz Crne Gore, BiH i Hrvatske. Mi smo zakasnili da se zvanično prijavimo i ove utakmice nemaju takmičarski karakter rekao je po završetku utakmica u Igalu trener Konjica Neven Pejčović

I Dragan Prga trener kadetkinja Primorja pozdravio je ideju ovakvog košarkaškog druženja i rada košarkašica Primorja i Konjica. . Bitno je da se igra. Bili smo bolji od gostiju iz Konjica ali ne toliko koliko rezultat pokazuje. I naša ekipa je u fazi priprema i zadovoljan sam i ja i kolega Dragiša Đurišić onim što su naše igračice pružile. Ovo je dobar početak pred takmičarske obaveze koje nas očekuju narednih dana.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com