Sport

KOŠARKA, ŽENE – KVALIFIKACIJE ZA PRVENSTVO EVROPE

Crnogorske košarkašice odradile su prve treninge, pred važne susrete, za plasman na Eurobasket. Na spisku selektora Roberta Injiges nalaze se čak četiri igračice koje su svoje prve košarkaške korake napravile u Herceg Novom: Jelena Vučetić, Jovana Pašić, Ana Turčinović Poček i Anđela Bigović.

Selektor očekuje da se ekipa kompletira do četvrtka.

– Moraćemo da čekamo Glori, ali je veliki dobitak to što će biti sa nama. Dolazi iz Kine gdje je igrala plej of. Imaćemo dva dana u kompletnom sastavu, Jelena Dubljević će doći kasnije, jer je na terapiji, ali takav je momenat u sezoni to su normalne stvari. Nema nikakvih izgovora, moramo da se spremimo, imaćemo dva dana svi da radimo, radićemo dobro da se spremimo, kazao je selektor Injiges.

Crnogorske košarkašice će 10. februara ugostiti Slovačku, četiri dana kasnije takođe u Podgorici je duel protiv Islanda.

-Mečevi su vrlo važni jer su Slovačka, Bosna i Hercegovina i Crna Gora konkurenti za dva mjesta koja vode na Eurobasket. Razmišljamo samo o Slovakinjama, očekujemo težak meč od izuzetne važnosti za obije selekcije, priča selektor koji se osvrnuo i na reprezentaciju Slovačke, koja je u prva dva kola kvalifikacija ostvarila polovičan učinak, dok su naše pobijedile i Island i BiH.

-Oni su u sličnom procesu kao i mi. Promijenili su praktično čitav tim nakon Eurobasketa, oslanjaju se sada na mlađe košarkašice. Igraju vrlo brzo, imaju brz prenos lopte, vole da koriste tranziciju. Imaju nekoliko vrlo kvalitetnih košarkašica, a posebno se ističe Hruščakova, koja ima mnogo kvaliteta, igra Evroligu i vrlo je opasna. Imaju dobar tim, zaključio je Injiges.

Među djevojkama koje su odradile treninge u dvorani kompleksa „Verde“ bila je i mlada Anđela Bigović koja je naknadno dobila poziv za ovu akciju.

-Osjećaj je sjajan, velika čast mi je što sam dobila poziv da igram za reprezentaciju i zadovoljstvo je što treniram sa ovim djevojkama. Potrudiću se da se što bolje pokažem i da učim najbolje što mogu, istakla je Anđela.

Tabela grupe A

1. Crna Gora 4
2. Bosna i Hercegovina 3
3. Slovačka 3
4. Island 2

Oba kvalifikaciona meča naše djevojke igraće u Verdeu, a počeće u 19 sati.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com