Sport

KOŠARKA – PRIPREME ŽENSKE REPREZENTACIJE U PODGORICI

Najbolje košarkašice Crne Gore ponovo su na okupu. Selektor Roberto Injiges i njegov stručni štab, u sklopu majskih priprema, radiće u narednih deset dana sa 15 djevojaka. Na pripremama su i Novljanke Dragana Živković, Anđela Bigović, Jovana Pašić, Nataša Radović i Klaudija Baćović.

-Ovu akciju ćemo iskoristiti da provjerimo igračice koje nijesu do sada imale priliku da nastupaju za seniorski tim. Uz par standardnih tu je nekoliko juniorki kao i igračice koje studiraju i igraju u Americi. Meč sa Katalonijom će biti odlična provjera i potrudićemo se da se što bolje pripremimo, poručio je pred početak priprema Zoran Kašćelan, član stručnog štaba.

Pozvane su: Snežana Aleksić, Božica Mujović, Jovana Pašić, Dragana Živković, Milena Jakšić, Milica Jovanović, Kristina Raković, Nataša Radović, Teodora Sarić, Anđela Bigović, Violeta Lazarević i Bojana Kovačević, te trio koji igra u Sjedinjenim državama: Sofija Živaljević, Klaudija Baćović i Slađana Raković.

Djevojke će pored priprema, u kompleksu Verde, odigrati i prijateljski meč sa selekcijom Katalonije 25. maja u Đironi.

Kašćelan je obišao i Herceg Novi i pratio rad ženskih klubova u našem gradu, a sve u cilju poboljšanja komunikacije između saveza i klubova.
-Herceg Novi je poznati centar ženske košarke i to je naš prioritet. U poslijednjih nekoliko godina rad u ženskoj košarci u Crnoj Gori je poboljšan, a posebno dolaskom selektora Injigesa. Naša je želja da se to podigne za još jedan stepenik, rekao je Kašćelan prilikom posjete Herceg Novom.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com