Društvo

KONZORCIJUM DAMEN I PORTO MONTENEGRO OTKUPIO DIO INFRASTRUKTURE BRODOGRADILIŠTA

Predsjednik Vlade Duško Marković, saopštio je danas novinarima u Porto Montenegru da je konzorcijum koji čine renomirana brodogradilišna kompanija Damen iz Holandije i Adriatic Marinas/Porto Montenegro iz Tivta otkupio dio infrastrukture Jadranskog brodogradilišta u Bijeloj.

-Procedura je ovih dana završena u Privrednom sudu. U toku su završni pregovori oko tendera za dobijanje koncesije koja treba da obezbijedi početak rada jedne nove kompanije koja će služiti za remont i izgradnju jahti. To je investicija koja treba u naredne tri godine da iznosi oko 20 miliona eura i da obezbijedi nova zapošljavanja za ljude iz ovog kraja – rekao je predsjednik Vlade.

On je dodao da će se u naredne tri godine razvijati nova kompanija sa ozbiljnim potencijalom i da će to biti šansa za više desetina novozaposlenih. Najavio je da će odluke u tom cilju biti brzo donesene i na nivou Vlade i na nivou konzorcijuma, paralelno radeći na izmještanju grita iz brodogradilišta kako bi se stvorili uslovi da se krajem godine krene u ovu investiciju.

Izvršni direktor Porto Montenegra David Margasan je rekao da će se nova kompanija baviti remontom i servisiranjem jahti svih veličina uključujući i megajahte do 110 metara.

-Raspolagaće tehničkim preduslovima velikog obima. Imaće velike sinhro liftove koji će imati sposobnost da podižu velike težine. radionice u zatvorenom prostoru i one namijenjene za farbanje jahti. Ovo je prirodni nastavak Porto Montenegra i predstavlja korak nadogradnje tradicinalne grane industruije u Crnoj Gori i nešto što će dopuniti luksuznu nautičku i ugostiteljsku industriju- rekao je Margasan, a prenio Radio Tivat.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com