DRUŠTVO

KONKURSOM PREDVIĐENO DESET STIPENDIJA ZA UČENIKE SMŠ “IVAN GORAN KOVAČIĆ”

Ministarstvo prosvjete raspisalo je konkurs za dodjelu stipendija za deficitarne kvalifikacije za školsku 2018/19. godinu. Novska srednja škola ima pravo na po pet stipendija za obrazovne programe kuvar i konobar, a rok za predaju dokumenata je od 27. do 29. juna.

Biće dodjeljeno 300 stipendija za deficitarne kvalifikacije za koje se obrazuju učenici prvog razreda stručnih škola, od čega je za 30 stipendija sredstva obezbijedila Privredna komora Crne Gore.

Najviše stipendija (70) opredjeljeno je za učenike koji se obrazuju za zanimanje Kuvar, a u okviru koje SMŠ “Ivan Goran Kovačić” ima parvo na pet stipendija. Isto toliko će biti dodjeljeno i za učenike koji rade po obrazovnom program Konobar u novskoj srednjoj školi, dok je na nivou države opredjeljeno 45.

Ostale stipendije odnose se na obrazovne programe koji nisu zastupljeni u novskoj školi, a to su: pekar, keramičar, instalater, monter elektronske komunikacijske infrastrukture, elektroinstalater, poslastičar, zavarivač, prodavac, frizer, bravar, stolar, zidar, modni krojač, ratar-povrtar.

Za učenike drugog razreda koji su u školskoj 2017/2018. godini dobili stipendije za deficitarne kvalifikacije obezbjeđeno je 119 stipendija

Učenici koji konkurišu za stipendiju prijavljuju se školi u kojoj su stekli pravo upisa u prvi razred, od 27. do 29. juna, a uz prijavu potrebno je dostaviti: kopiju svjedočanstva iz VII, VIII i IX razreda osnovne škole.

Učenici drugog razreda uz prijavu dostavljaju kopiju svjedočanstva prvog razreda i kopiju dokaza o osvojenim nagradama na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Predlog rang liste kandidata koji su ostvarili pravo na stipendiju, objavljuje se na internet stranici Ministarstva prosvjete.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com