DruštvoIzdvojeno

KONJEVIĆ: BOKA JEDINSTVENA U ODBRANI KRSTIONICE NA MIHOLJSKOJ PREVLACI

Za jutros najavljeno rušenje krstionice na Miholjskoj Prevlaci odgođeno je. Policija, koja je rano jutros pokušala da opkoli ostrvo na kojem se nalazi krstionica povukla se zbog velikog broja građana Boke koji su se okupili da odbrane svetinju.

Na Miholjskoj Prevlaci bio je i potpredsjednik Opštine Miloš Konjević, koji je poručio da je Boka jedinstvena u odbrani.

-Došao sam na poziv sveštenstva i mojih prijatelja sa Miholjske Prevlake i bio sam sa narodom. To je crkvena zemlja gdje se veliki broj djece i odraslih krsti tokom ljeta i ne vidim tu ništa sporno. Preko puta su drugi objekti izgrađeni, a da nikakva rješenja nemaju. Dao sam podršku jer smatram da je Boka jedinstvena oko ovog pitanja. Uvijek  poštujemo druge vjere i već vijekovima živimo u miru i slozi, a pokušaj rušenja je dolivanje ulja na vatru i skretanje pažnje sa državnih problema. Boka sigurno nije mjesto gdje se može rušiti sklad, a pogotovo ne rušiti ono što je crkveno, rekao je Konjević.

Od devet časova u krstionici arhijerejsku liturgiju služio je  episkop dioklijski Metodije sa sveštenstvom. Liturgiji su prisustvovali predstavnici političkog i društvenog života Boke.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com