DRUŠTVOIzdvojeno

KONCERT “ZA LUKU” I HUMANOST VELIKA KAO OKEAN

Dvorana Park sinoć je bila mala da primi sve one koji su htjeli da budu na koncertu “Za Luku”, za našeg mladog sugrađanina Luku Grgurevića, koji su organizovali Srednja mješovita škola “Ivan Goran Kovačić” i školski Preduzetnički klub “Art and kraft”. Još jednom, kao nebrojeno puta do sada, pokazalo se da je humanost u novskom čovjeku velika kao okean.

Cilj je bio samo jedan, pomoći Luki da otputuje na liječenje i nakon toga samostalno napravi prve korake. Od sinoćnjih donacija i prodaje karata tokom koncerta prikupljeno je 2 670,30 eura.

Bilo je za ponos svih Novljana sinoć vidjeti, sa jedne strane mlade ljude, srednjoškolce, u ulozi inicijatora i organizatora, brojne učesnike koji su svi bez izostanka prihvatili poziv da učestvuju, i publiku koja je ispunila dvoranu do poslednjeg mjesta. Sinoć su nastupili: učenici osnovnih škola „Ilija Kišić“, „Dašo Pavičić“, „Milan Vuković“, „Orjenski bataljon“, Muzičke škole Herceg Novi, KSC Diano, Plesni klub Fenix, KUD „Sloga“, KUD „Ilija Kišić“, KUD „Igalo“, Kulturna mreža Bijela, hor SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ i školski bend „Kupplung“ i gosti iz Kotora – bend „Sunset“. Odličan video spot priredio je učenik Dragan Foršpreher.

Podršku akciji su pružili Sekretarijat za kulturu i obrazovanje u Opštini Herceg Novi, Komunalno-stambeno preduzeće, JUK Herceg fest, Bojan Cicak, štamparija Biro konto.

Srednja škola “Ivan Goran Kovačić”, je već prepoznata po brojnim akivnostima učenika i profesora. Sve kulturne manifestacije grada ispraćene su radovima i učešćem sekcija i klubova srednje škole. Od 2015. godine Preduzetnički klub “Art&kraft”, niže takmičenja, prezentacije, humanitarne bazare, snimili su amaterski film o bolesti zavisnosti, i još mnogo toga, do sinoć kada su ovi mladi ljudi, zajedno sa svojim drugarima, profesorima, ujedinili Herceg Novi u jednoj rečenici-„Za Luku“!

Uplate za pomoć u liječenju Luke Grgurevića su i dalje otvorene preko fondacije Budi human.me i do sada je prikupljeno 84% potrebnog iznosa. Da pružimo Luki šansu za liječenje upišimo 23 i pošaljimo SMS na 14543.

Ovom hrabrom dječaku možemo pomoći i uplatom na žiro račun 520-38897-75 ili devizni račun 520042000001486634. IBAN broj: ME25520042000001486634.

4 0 komentara

  1. ” Odličan video spot priredio je učenik Dragan Foršpreher.” Upotpunite informaciju .čini mi se da ima još jedno ime koje je učestvovalo u snimanju spota ,a navikli ste nas da ste portal sa tačnim informacijama i zato vam se i vjeruje !!!

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com