DRUŠTVOIzdvojeno

KOMUNALNO-STAMBENO:INTERVENCIJE NA OTKLANJANJU POSLJEDICA NEVREMENA

Zaposleni u Komunalno – stambenom preduzeću i danas otklanjaju posljedice nevremena. Zahvaljujući blagovremenim aktivnostima na čišćenju kanala i potoka nije bilo većih problema sa izlijevanjem vode na javne površine i saobraćajnice, osim u Meljinama gdje je brzom intervencijom vatrogasaca i radnika Reciklažnog centra i predstavnika Mjesne zajednice,  zajedno  sa komunalnim službama rječica Nemila vraćena u korito. I danas su ekipe angažovane na uklanjaju granja i čišćenju šahtova i šuta  u Igalu, Meljinama, Savini, centru grada,  rivijeri, Zelenici i drugim lokacijama.

Radnici su uklanjali razne materijale koji su zatvarali ili smanjivali prohodnost odvodnje površinskih voda,kazao je iz Komunalno – stambenog preduzeća  Branko Mitrović :

–  Zbog konfiguracije terena, ogromnog slivnog područja sa velikom visinskom razlikom, nastaju problemi kada velike kiše padnu u kratkom vremenskom intervalu.  Tokom  avgusta, septembra, oktobra , redovno su održavali vodotokove,  bili su čisti i spremni za kiše, a jedan od primjera  je potok Nemila, ali je zbog ogromne količine padavina u kratkom roku, opet plavio.Najkritičnije je bilo kod Kružnog toka u Meljinama gdje je angažovana  utovarna lopata preduzeća “Cebra”, koja, inače radi u Reciklažnom centru preduzeća “Čistoća” u Meljinama,naveo  je Mitrović.

Radnici sektora putevi su  na više mjesta intervenisali i otklanjali nanose, koji su zaprečavali propuste i rešetake:

– Imali smo  juče i danas dosta posla na uklanjanju brojnih  nanosa. Zabilježen je manji odron na Njivičkom putu, dosta je bilo nanosa u Igalu, kod Palmon bay-a i bivšeg hotela Tamaris, kod Novljanke  i Ul. Prve bokeške brigade.  Na rivijeri je bilo dosta čišćenja propusta i rešetki. Takođe, se  intervenisalo  na  Bjelskim Kruševicama, Podima  i  Sasovićima,  gdje je rađeno uklanjanje nanosa mini bagerom Komunalno – stambenog preduzeća, kazao je Mitrović.

UKLANJANJE PALMI

Radnici sektora zelenila juče su uklonili tri palme u Parku “Boka” od koje je jedna bila visoka preko 13 metara, a dvije iznad 10 metara. Danas su auto – korpom  uklonili još dvije palme, tako da se njihov broj smanjuje u ovom kultnom parku u centru grada. Najvjerovatnije, da će biti uklonjene i preostale –  jer su  sve  napadnute insektom palminim surlašom, čime se značajno mijenja vizura grada i ti parkovi neće biti, kao što su bili , prepoznatljivi i po njima.

 

 

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com