Društvo

KOMUNALNO STAMBENO: POPRAVKA RASVJETE U BIJELOJ

Radnici sektora održavanja javne rasvjete su uprkos lošem vremenu juče  sanirali dio kvara u Bijeloj, na dionici od Žagera do skretanje prema pekari Aleksandrija u Bijeloj. Očekuju da će  večeras biti u funkciji rasvjeta od Osnovne škole  “Orjenski bataljon” do benzinske pumpe u Bijeloj.

Prema riječima pomoćnika direktora u Komunalno-stambenom preduzeću Mladena Rostovića, nakon kvara na mreži prije nekoliko dana, detektovana  su oštećenja  na dva mjesta.

-Juče je jedna trećina oštećenih rasvjetnih  stubova  stavljena  u funkciju.  Danas smo angažovali  kamion – dizalicu, da uklone jedan stub  jer je oštećenje detektovano unutar  tog rasvjetnog tijela. Očekujemo da će tokom dana  biti riješen i kvar od škole do benzinske pumpe u centru Bijele i taj dio    nakon nekoliko večeri će  ponovo  biti osvjetljen.

Zaposleni u Sektoru za održavanje lokalnih puteva Komunalno  stambenog doo, odvezli su šut i  drugi otpad iz Baošića, neposredno pored lokalne pijace. Nalog za uklanjaje ovog otpada izdala je Komunalna policija. Ovakve situacije, sa neovlašćenim ostavljanjem raznog otpada na javnu površinu  su vrlo česte, pa iz ovog preduzeća apeluju da je neophodno zaustaviti ove  pojave.

Po nalogu Komunalne policije su obavili utovar i odvoz šuta pored staklarske radnje iz Zelenike. Na gradsku deponiju odvezeno je oko tri kubika raznog otpada.  Iz Komunalno-stambenog apeluju da je neophodno  da nadležne opštinske službe nađu načina da se zaustavi odlaganje otpadnog materijala na ovakav način. Ne samo da ostavljaju ružnu sliku, već stvaraju dodatne troškove.

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com