DRUŠTVO

KOMUNALNO–STAMBENO DOO: UKLANJANJE PALMI,UREĐENJE ZELENILA, POSTAVLJANJE NOVIH AUTOBUSKIH STAJALIŠTA

Zaposleni u Gradskom zelenilu , koristeći lijepo vrijeme, intezivirali su aktivnosti na uklanjanju zaraženih palmi u Zelenici, parku Boka, kod Milašinovića mosta, ispod tvrđave Forte Mare i na drugim lokacijama.

Na osnovu  Rješenja o izvršenju Službe komunalne policije, uklonili su dvije palme u Zelenici,  na parceli AD „Mješovito“ , koje ih nije uklonilo.  Palme na privatnim površinama uklanja vlasnik parcele. U parku “Boka”  uklonili su dvije visoke kanarske palme (Phoenix canariensis),visoke  13 ,odnosno, 10 metara. Za njihovo uklanjanje korišćeno je specijalno vozilo sa hidrauličnom korpom, a za utovar kamion sa grajferom.

Takođe, su radnici zelenila uredili  skver kod „Novljanke“ na Toploj.

Zaposleni u Sektoru za održavanje lokalnih puteva, postavili su nove nadstrešnice na autobuskim stajalištima u Kumboru  i u Bijeloj kod marketa „Idea“. Prethodno je urađena armirano betonska podloga. Dimenzije nadstrešince su  četiri puta  1,60 metara. Devastacijom  javnih površina , klupa, kandelabera, kablova javne rasvjete , sadnica, svakodnevno se nanose značajne štete gradu i građanima. Radnici Komunalno – stambenog preduzeća pored redovnih aktivnosti,  saniraju štete.

Nedavno su počupali  kablove, ispred tunela u Meljinama.  Samo godinu od uređivanja pješačkog tunela između Meljina i Zelenike, izgradnje rasvjete unutar i ispred tunela, kablovi su pokidani i rasvjeta dodatno oštećena, napomenuo je Branka Mitrovića iz Komunalno – stambenog preduzeća:

– Zaposleni u Sektoru za održavanje javne rasvjete  obavili su sanaciju oštećenih kablova , pa je  rasvjeta, koja je dijelom povezana sa rasvjetom uz more, ponovo u funkciji. Imamo devastacija zbog neopreznosti vozača u saobraćaju kad je u pitanju rušenje saobraćajnih znakova, tehničkih  barijera, rasvjetnih stubova do pričinjenog vandalizma. Prvenstveno, na Šetalištu se uništavaju stubovi javne rasvjete, klupe, parkovski mobilijar ,  korpe za otpatke i drugi, naveo je Mitrović.

On smatra da  bi  se trebalo angažovati cjelokušno društvo na sprečavanju ove nemile pojave. Nadležne opštinske službe  imaju određene instrumente, a svi, cijelo cijelo društvo bi trebalo da  da određeni doprinos, upošljavanjem omladine. Počupane  su cikas palme,  mimoze, 50 sadnica  hortenzija , koje su nedavno radnici gradskog zelenila zasadili na javnim površinama.

 

 

 

 

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com