Društvo

KOMUNALNO-STAMBENO:  APEL PROTIV NELEGALNOG ODLAGANJA ZELENOG I GRAĐEVINSKOG OTPADA

Zaposleni u Komunalno-stambenom preduzeću intenzivirali su aktivnosti na uklanjaju  zelenog i građevinskog otpada. Uklonili su grane i stabla koje je jak vjetar obrušio, kao i  zaražene palme na javnim površinama. Zaposleni u Sektoru za održavanje zelenila uklonili su  palo stablo mimoze pored magistrale, u blizini restorana „Olimpija“  u Kumboru.

Stablo je dijelom visilo preko potpornog zida  iznad magistrale, što je ugrožavalo bezbijednost. Ekipe su odmah ,nakon prijave, reagovale  i uklonile stablo mimoze.

Kako je objavljeno na portalu komunalnostambeno.me, radnici Sektora za održavanje zelenila nedavno su u selu Lučići  uklonili  stablo čempresa, koje je palo preko lokalnog puta i oslonilo se na ogradu imanja u ovom naselju.

Takođe, su radnici ovog Sektora uklonili  palmu u Ulici Prve bokeške brigade. Palma je bila zaražena surlašem. S obzirom da dendrohirurgija, koja je ranije obavljena, nije pomogla, palma  je uklonjena do osnove. Nalazila se na javnoj površini i u putnom pojasu.Inače, aktivnosti na uklanjanju palmi se intenzivno nastavljaju. Za posljednja  dva mjeseca uklonjeno je oko 60 palmi.

AKTIVNOSTI SEKTORA ODRŽAVANJA PUTEVA

Radnici Sektora za održavanje lokalnih puteva   postavili su tzv.„ležeće policajce“ na priobalnom putu u Baošiću  (kod kuća Sijerkovića i  Damjanovića) i kod područne OŠ „Orjenski bataljon“ u Đenovićima. Lokacije na kojima su postavljene “vještačke izbočine” označene su vertikalnom signalizacijom –saobraćajni znak   za „neravan kolovoz“. Rješenje o postavljanju  signalizacije, kao  i po dva saobraćajna znaka  “djeca na putu” na magistralnom putu u naseljima Kamenari i Đenovići –  donio je Sekretarijat za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost. Saobraćajne znake su, prema priloženim skicama, postavili radnici Sektora za održavanje lokalnih puteva.

Ekipe Sektora za održavanje lokalnih puteva intenzivirale su aktivnosti na uklanjanju velikih količina raznog  građevinskog otpada na području  rivijere. Za uklanjanje otpada se koristi i nedavno nabavljeni mini bager.

I pored brojnih apela, odlaganje raznog građevinskog, zelenog i drugog otpada pored kontejnera, ali i na drugim javnim  površinama, svakodnevna je pojava. Sve je više odbačenog zelenog otpada s ozbirom da je počela rezidba. Ponovo apelujemo  na građane da obustave nelegalna odlaganja i postupaju u skladu sa opštinskom odlukom, saopšteno je iz Komunalno-stambenog preduzeća.

SEKTOR JAVNE RASVJETE

Zaposleni u Sektoru za održavanje javne rasvjete otklonili su ovih dana kvar u Ulici Bata Vrankovića. Kvar je ustanovljen na kablovima unutar betonske stope, koja drži  stub javne rasvjete. Nakon demontaže stuba obavljeno je “štemanje”  betonske stope i napravljena je kablovska spojnica. Poslije ove intervencije sve svjetiljke u ovoj Ulici su u funkciji. Na devet betonskih  stubova  montirali su lampe i provodnike  javne rasvjete  prema crkvi Sv. Neđelje u Kamenarima.

Dobijena je nova rasvjeta u dužini od 350 metara. Betonske stubove je ranije montirao M:TEL za svoje potrebe, saopšteno je iz  Komunalno – stambenog preduzeća.

1 komentar

  1. Da li su stabla na magistralnom putu od autobuske ka Crvenom Krstu sada bezbjedna za vozace, kad znamo da je jedno palo prosle godine na auto u sred voznje.
    Zasto se ne postave zeleni kontejneri za odlaganje zelenog otpada kad znamo da su vase regule nemoguce i nerealne.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com