Društvo

Komunalna policija preuzima dio nadležnosti od Uprave policije

Hercegnovska Komunalna policija privodi kraju reorganizaciju, kako bi 2. aprila spremno dočekali preuzimanje dijela  nadležnosti od Uprave policije.

Ovaj mjesec za njih je bio i  svojevrsni  preliminarni  test koji su uspješno položili jer nije bilo nijednog slučaja narušavanja javnog reda i mira niti problema u  saobraćaju tokom Praznika mimoze,  rekao nam je koordinator i glavni inspektor Ilija Peulić.

“Potpuna  operativnost  biće obezbijeđena za mjesec, koliko nam je preostalo da se spremimo za nove dužnosti. Pored 12 postojećih inspektora i 14 policajaca  biće raspisan konkurs  za izbor novih pripadnika, kako bi organizovali dvije službe: Komunalnu  policiju i  Inspekciju  iz komunalne  oblasti, saobraćaja,  infrastructure, hortikulture. Prema hijerarhiji postojaće komandir i načelnik Komunalne policije  kao i vođa smjena, a biće formiran i specijalni vod.” objasnio je Peulić napominjući da će voditi računa o dres codu, pa će biti  lijepo uniformisani na radnim i posebno na svečanim zadacima.

“ Uniforma   vrijedi  1000 eura. U opremu su uračunate palice i lisice koje će nositi i imaju ovlašćenja da ih upotrijebe, kao i da legitimišu lica. U narednim danima dobićemo pet vozila posredstvom javne nabavke Opštine Herceg Novi” kazao je Peulić  i poručio građanima da će u buduće prema prekršiocima  komunalnih pravila biti rigorozni te da će specijalnim vozilom „pauk“   premještati   nepropisno parkirana vozila.

Foto:CdM

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com