Društvo

KOMUNALCI POJAČALI AKTIVNOSTI   ZA I POSLIJE  PRAZNIKA GRADA

Puno je posla pred Dan grada ali i poslije praznika ostalo za   ekipe Komunalno – stambenog preduzeća i DOO  Čistoća Herceg – Novi.  Radnici gradskog zelenila   uredili su zelenilo u Starom gradu,  masline i drugo mediteransko  rastinja na kružnom toku u Meljinama, u Igalu i na drugim lokacijama. Kako su nam kazali  prethodnih  dana su  imali  pune ruke posla na  čišćenju, košenju i orezivanju  drveća ,  polustabljašica, uređenju javnih površina  ispod Doma zdravlja i semafora na Toploj,  kod Petlje , u ulici Save Ilića, u Omladinskom i parku kod Mjesne zajednice u Igalu, ispod Titove vile, na Obali Nikole Kovačevića .

Uredili su  fontanu na raskrsnici kod Novljanke na Toploj, stepeništa prema moru i Šetalište, područje Škvera. Uređeni su prilazi i zasađeno cvijeće , ukrašene  arle na prilaznoj rampi parkirališta ispred zgrade Opštine, površine kod “dva lava” , u Starom gradu, kod Kanli kule,  apartmanskog naselja na Savini , starog Doma zdravlja i drugih lokacija .Okosili su javne zelene površine unutar stambenih naselja  i na magistralnom pojasu od Zelenike do Kamenara. Radnici Čistoće su uredili magistralni pojas  do graničnog prelaza Debeli brijeg, očistili specijalnom “čistilicom” glavnu i sporedne gradske ulice.

Radili su pojačanim intezitetom sa dežurnim ekipama na čišćenju  i odvozu otpada sa javnih površina,   u Njegoševoj ulici , glavnom gradskom trgu i na drugim lokacijama na kojima   su  se odvijale  praznične manifestacije.

Zaokružene su dobrim dijelom i aktivnosti u organizaciji Opštine Herceg Novi  na obilježavanju  vertikalne i horizontalne signalizacija uz magistralu i lokalne saobraćajnice. Na Toploj radi novi GPS semafor koji će  biti modifikovan u skladu sa intezitetom saobraćaja i protokom vozila. Postavljeni su portali i konzole sa saobraćajno – turističkom signalizacijom uz magistralu  u Kamenarima, na kružnom toku na tri strane, na Toploj i raskrsnici prema Njivicama.   Horizontalnom signalizacijom obilježeni su i obnovljeni svi pješački prelazi od Igala do Meljina, iscrtane linije ,  prefarbani  žutom bojom bočni prilazi autobuskim stajalištima,   kao i dionice na magistrali, gdje su postavljene konzole i vertikalna signalizacija.   Nakon prve faze postavljanja vertikalne  i druge  – horizontalne signalizacije,  uslijediće narednih dana i   treća faza radova,  koja će obuhvatiti  izradu projekta svjetlosne signalizacije na pješačkim prelazima na magistralnom putu, kao i lokalnom u blizini školskih objekata.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com