DruštvoIzdvojeno

KOMPANIJI AZMONT STIGLA SAGLASNOST NA IDEJNO RJEŠENJE HOTELA ONE&ONLY

Kompanija Azmont Investments, koja gradi luksuzni rizort Portonovi,  dobila je saglasnost glavnog državnog arhitekte  na idejno rješenje objekata koje planiraju da grade u Kumboru, a koje je uradila tivatska firma Arhi. pro Montenegro. Površina te urbanističke parcele je 54.530 m2, a planirana je izgradnja hotelskog kompleksa, koga čini više turističkih objekata različite namjene, strukture i organizacije. Predviđena je izgradnja hotela iz lanca  One&Only u čijem sklopu se nalaze i SPA iz lanca Chenot kao i restoran iz lanca Locatelli. Osim toga planiran je i kompleks vila, kao i objekat sa pratećim prostorima namjenjen za aktivnosti na plaži. Riječ je o izgradnji više objekata u formi turističkog naselja ranga pet zvjezdica. Projektovan je hotelski kompleks sa ukupno 113 apartmanskih smještajnih jedinica i deset izdvojenih vila.

Azmont Investments je dobio i saglasnost glavnog državnog arhitekte i na idejno rješenje poslovno stambenog objekta Srednje naselje, koje se  nalazi u sjevernoistočnom dijelu kompleksa i orjentisan je ka marini. Njega  čine dvije zgrade različite spratnosti (prizemlje, dva i tri sprata), koje su  na spratovima funkcionalno razdvojenen na dvije lamele za stanovanje, dok je prizemni prostor poslovni i zajednički za obje lamele.

Portonovi kompleks trenutno je najveće turističko gradilište  u Evropi u koji će biti uloženo 650 miliona eura.  Projekat  je  zvanično  počeo u avgustu 2013. godine rušenjem 80 objekata na prostoru nekadašnje vojne kasarne „Orjenski bataljon“ u Kumboru i pripremom terena za gradnju.  U luksuznom rizortu predviđen je hotel „One&Only“  sa 111 soba i apartmana, spa centar na površini od 3.500 kvadrata, marina sa 220 vezova za superjahte, autentične radnje i restorani najviših standarda, dva plažna kluba, teniski  centar, kao i ukupno 273 rezidencije, kuće i vile. Do sada je u ovaj projekat, kako su ranije saopštili iz Azmonta,  uloženo preko 220 miliona eura.

Do sada su završeni grubi radovi na marini, a kao dio radova u sklopu prve faze projekta,  završeni su i glavni strukturni radovi na Donjem naselju, ali i marina apartmanima i Ribarskom naselju.

Infrastrukturni radovi za prvi One&Only hotel u Evropi, kako su ranije saopštili iz Azmonta,  dobro napreduju i to u nekoliko segmenata.

Poslovanje Portonovi marinom preuzela je kompanija D-Marin koja posluje u okviru Doğuş grupe koja kroz svoje poslovanje postavlja nove standarde u nautičkom turizmu.

Prve goste u komplesku očekuju tokom ove godine, kada će i marina biti u funkciji. Otvaranje luksuznog One&Only hotela, prema ranijim najavama iz kompanije, očekuje se  tokom 2019. godine.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com