DruštvoIzdvojeno

KOMPANIJA OVERSEAS HEALTHCARE SA MALTE ZAINTERESOVANA ZA BOLNICU MELJINE

Predstavnici kompanije Overseas Healthcare Ltd (OHL) sa Malte danas su sa predstavnicima Atlas grupe obišli Bolnicu Meljine, kako bi sagledali  njene potencijale za eventualna ulaganja.  Sastali su se i sa čelnicima opštine Herceg Novi.

OHL upravlja bolnicama i klinikama u evropskim i sjevernoafričkim zemljama, bavi se isključivo zdravstvom, zdravstvenim turizmom i rehabilitacijom.

Po riječima predsjednika hercegnovske opštine Stevana Katića, predstavnici OHL prvi put su u Crnoj Gori, a sastanak koji je upriličen u opštini je bio informativnog karaktera, kako bi oni predočili za šta su zainteresovani a s druge strane opština iskazala šta je interes grada.

-Mi smo kao zainteresovana strana predočili šta je interes grada, a to je opstanak bolnice i poboljšanje uslova liječenja građana Herceg Novog- kazao je Katić.

Kako je naglasio opština nije neko ko može donositi odluke kada je riječ o Bolnici ali i da su uvijek spremni da potencijalne investitore prime i upoznaju ih sa stavovima lokalne uprave i potrebama grada.

-Oni su obišli Bolnicu Meljine a kako su nam rekli, za par sedmica bi i saopštili konkretno svoje namjere, kada sagledaju kompletnu situaciju, koju otežava sudski proces između države i Atlas grupe. Najvažnije je da se riješi status bolnice – kazao je Katić.

Po ocjeni prvog čovjeka grada, poslednja dešavanja  daju nadu i optimizam da će se pitanje bolnice uskoro riješiti.

-Bitno je da postoji inicijativa, i sa jedne, druge i sa treće strane. Mi kao zainteresovana strana trudićemo se da taj proces maksimalno ubrzavamo i insistiraćemo  da se  što brže riješi, jer je funkcionalna Bolnica neophodna Herceg Novom  – ocijenio je Katić.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com