DruštvoTurizam

KOMPANIJA CARINE NAREDNE GODINE POČINJE NOVU INVESTICIJU- U HOTEL PARK SUTRA STIŽU PRVI GOSTI

Nakon dvije velike investicije u Bijeloj, izgradnje  hotela Park, koji će sutra primiti prve goste,  rekonstrukcije hotela Delfin i izgradnje depadansa, vlasnik kompanije Carine, Čedo Popović namjerava da gradi turistički kompleks visoke kategorije i u Baošićima. Prema njegovim riječima nije realno očekivati da to bude u ovoj godini, zbog dosadašnjih ulaganja u dva hotela u Bijeloj i nedostatka planske dokumentacije za Baošiće  ali ozbiljno se razmišlja da poslove započnu već u narednoj godini.

-Riječ je lokaciji od 27. 000 kvadrata u Baošićima na kome planiramo turistički kompleks visoke kategorije. Čekamo  izmjene urbanističkog plana jer je to  osnov za investicije. Imam čvrsto obećanje iz hercegnovske lokalne uprave da će procedura po ovim pitanjima biti pokrenuta. Mi smo dva puta radili studiju lokacije,  imali smo obećanja iz prethodne vlasti, ali tek sa dolaskom nove uprave očekujemo da će ove procedure biti pokrenute i brzo okončane.  Bez brzih reakcija nema razvoja grada, a činjenica je da Herceg Novom nedostaju hoteli visoke kategorije- istakao je Popović.

Prvi gosti u Hotel Park u Bijeloj stižu sutra, a odgađanje zvaničnog otvaranja planirano za prošli četvrtak,  nije uticalo na već ugovorene aranžmane sa turistima iz Njemačke.

-Mi smo prve goste koji su stigli početkom jula smjestili u depadans hotela Delfin. Na vrijeme smo ih obavjestili o promjenama planova jer je došlo do nepredviđenih okolnosti tokom same završnice pripreme hotela za goste. Došlo je do havarije na vodovodnoj cijevi sada je to sanirano, uređena je okolina, a stigle su i ležaljke za plaže. Park je sada u potpunosti spreman za goste, a prema već ugovorenim aranžmanima imaćemo pupunjene kapacitete u oba hotela do kraja sezone- kazao je Popović.

Podsjećamo, izgradnja hotela Park počela je u oktobru prošle godine. Hotel je kategorisan sa četiri zvjezdice a ima 225 soba, dva spa centra i dva bazena.

Prema riječima Popovića, od minimalno planiranog ulaganja od 6,5 miliona eura investicija je više nego udvostručena.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com