Društvo

KOMPANIJA “CARINE” DONIRALA AMBULANTI U BIJELOJ APARAT U VRIJEDNOSTI 6.050 EURA

Kompanija „Carine“ donirala je ambulanti hercenovskog Doma zdravlja u Bijeloj aparat –hematološki analizer u vrijednosti od  6. 050 eura. Riječ o hematološkom čitaču krve slike i koristi se za analizu krvi u labortoriji.  Vlasnik „Carina“ Čedo Popović  uručio je aparat jutros direktoru Doma zdravlja Radivoju –Rašku Božoviću koji je istakao da zahvaljujući donaciji građani sa hercegnovske rivijere od Kumbora do Kamenara ne moraju više dolaziti u Herceg Novi radi neophodnih analiza krvi.

-Naša  nastojanja su da  podignemo nivo primarne zdravstvene zaštite i ujedno da naši pacijenti budu zadovoljni. Mi smo u kontaktu sa oredstavnicima mjesnih zajednica na rivijeri i želimo da čujemo koje su potrebe građana.  Punu podršku imamo od Ministarstva zdravlja i Fonda zdravstva u unapređenju primarne zdravstvene zaštite i smatramo da moramo biti još agijlniji – kazao je Božović.

Vlasnik „Carina“ Čedo Popović podsjetio je  da njihova kompanija sponzoriše PVK „Jadran“ ali da žele da pomognu i mještanima Bijele gdje se nalaze njihova dva hotela.

-Mislim da je najbolje ulagati u zdravlje ljudi i nećemo stati na ovoj donaciji – kazao je Popović.

Načelnica laboratorije Aleksandra Tomić načelnica laboratorije  kazala je da je riječ o aparatu najnovije generacije koji jako brzo ,precizno i efikasno može da odredi vrijednosti leukocita, eritrocita i trombocita.

Ovim se rasterecuje i labaratorija doma zdravlja jer svi pacijenti koji dodju njihovi nalazi se odrade ovdje.

Predstavnica mjesnog udruženja penzionera Bijele Vida Radović uručila je direktoru Doma zdravlja Radivoju Božoviću zahvalnicu zbog, kako je rekla, velike podrške koju ta zdravstvena ustanova od kada je on na njenom čelu, pruža generaciji trećeg doba.

-Od kada je Božović na mjestu direktora Doma zdravlja, sasluša naše predloge i sugestije i uvijek odreaguje kako bi nivo zdravstvene zaštite bio bolji- kazala je Radović.

Predsjednik MZ Bijela Vojislav Ilic  takođe je konstatovao da rukovodstvo Doma zdravlja i zaposleni u ambulanti osluškuju potrebe građana.

-Izuzetno smo zadovoljni radom ove institucije. Imamo odličnu saradnju sa gospodinom Bozovicem i ljekarima u Domu zdravija. Nadamo se da ovo nece biti kraj i da će rad u ovoj ustanovi i dalje da se razvija – kazao je Ilić.

U ambulanti u Bijeloj osim ljekara opšte prakse rade i specijalisti, pedijatri i internista, a postojeća laboratorija je osavremenjena novim aparatom.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com