DruštvoIzdvojeno

KOME SU SVJETILJKE SMETALE?!

Vandali  su  ponovo atakovali na gradski mobilijar i u toku prethodne noći  oštetili desetak svjetiljki na  nedavno uređenom trotoaru u centru Igala. Podsjetićemo da je  betoniranje,  podna rasvjeta  i stubići kojima se  sprječava  parkiranje vozila koštalo oko 90 hiljada eura. Projektnu dokumentaciju pripremila je  Agencija za izgradnju i razvoj  grada a novska Turistička organizacija finansirala je projekat, iz dijela sredstava koji se prema zakonu odvaja za poboljšanje turističke infrastrakture. Trotoar je veza između dvije faze Instituta  povezuje velike smještajne kapacitete, Instituta, hotela “Palmon bej” i “Lajthausa” sa ostatkom  mjesta.

Nećemo podsjećati šta je sve oštećeno, išarano, zapaljeno u  gradu u proteklom periodu ali ćemo kao i uvijek apelovati na agresivne i neodgovorne pojedince da ne uništavaju ono što je zajednička imovina, i na nadležne da počinioce nađu i kazne.

Načelnica Komunalne policije Marija Andrić, potvrdila nam je da su obišli ovaj dio Igala, evidentirali štetu, a u najkraćem roku pokušaće da sa nađu i počinioce.

I ovaj  nedolični događaj   iznova aktuelizuje priču o postavljanju video nadzora  i strogog  kažnjavanja nesavjesnih građana koji za sada ostaju najčešće  nedodirljivi i skriveni plaštom noći, premda njihovo divljanje svi zajedno skupo plaćamo.

1 komentar

  1. Mozgovi koji su osmislili ovo sigurno nijesu mnogo razmišljali. Mi smo odmah prokomentarisali, da su postavili željezničke šine i one ne bi bile dugog vijeka! A ne ove jelizjere pvc kapice!

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com