Društvo

KOLO SRPSKIH SESTARA – ZAVRŠETAK JEDNOG I PRIPREME ZA NOVI PROJEKAT POMOĆI DJECI SA INVALIDITETOM

„Pomoć djeci sa invaliditetom za ulazak u obrazovni sistem patronažnim putem“, projekat je čija se realizacija nastavlja, u organizaciji Kola srpskih sestara Herceg Novi. Konkursom Ministarstva finansija za nevladine organizacije, iz Fonda od igara na sreću, na koji su aplicirali u novskom Kolu, obezbjeđeno je da  se sedmoro djece sa invaliditetom uzrasta od 5 do 8 godina, u saradnji sa medicinskim i prosvjetnim kadrom, proteklih mjeseci pripreme za pohađanje nastave, rekla je za naš Radio  predsjednica  te organizacije Dragica Spaić.

-S obzirom da se približavao kraj projekta,  raspisan je novi konkurs, pa će integracija djece u školski sistem a, vjerujemo  i njihova socijalizacija biti nastavljena kroz praćenje u sticanju znanja ali i stanja u porodicama, istakla je Spaić i najavila  završnu tribinu za sjutra, u rezidenciji Ljubibratića  na Toploj u 18 sati.

Najavljeno je učešće članova Komisije za usmjeravanje djece, u kojoj su medicinski i prosvjetni koordinatori,  a kao gosti pozvani su predstavnici Opštine, Instituta Igalo,  Centra za socijalni rad,  i  udruženja koja okupljaju roditelje djece učesnika projekta .

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com