Društvo

KNEŽEVIĆ OČEKUJE SUDSKO PORAVNANJE SA VLADOM ZA BOLNICU MELJINE

U toku su pregovori o rješenju za Bolnicu Meljine a Atlas grupa i Vlada Crne Gore su na dobrom putu da naprave sudsko poravnanje. Atlas banka je najveći dio aktivnosti koje joj je propisala Centralna banka već ispunila i nastaviće sa jačanjem poslovnih pokazatelja – kazao je u intervjuu Pobjedi predsjednk Atlas grupe dr Duško Knežević.

– Pojedine medijsko-interesne grupe su u prethodnom periodu plasirale određene informacije sa namjerom da stvore ambijent u kojem će one ostvariti određene kratkoročne interese. Privatizacija u kojoj je učestvovala Atlas grupa bila je ispravna i legitimna. Nesređeni imovinski procesi, finansijska kriza, neusaglašenost lokalne i centralne administracije, birokratizam i namjere interesnih grupa onemogućavali su realizaciju tih projekata u prethodnom periodu. Vjerujemo da se sada stiču uslovi za to – kazao je Knežević.

Među vrijednom imovinom kojom raspolaže Atlas grupa na crnogorskoj obali je i Rt Kobila u hercegnovskoj opštini. Knežević kaže da o  valorizaciji te lokacije razgovaraju  sa partnerima iz inostranstva.

-Dobili smo urbanističku dozvolu za projekat Punta Mimosa, investicije vrijedne oko 500 miliona eura. U pitanju je projekat koji obuhvata tri nezavisna mediteranska sela, tri razvojne zone, tri razvojna potencijala i tri različita identiteta. Tri potencijalno različite faze izgradnje okupljene su u jednu urbanističku sliku, međusobno povezanim pješačkim stazama, zelenilom i pozicioniranjem velikog obodnog poteza kroz marinu koja ima 150 vezova- kazao je Knežević.

Kako navodi, očekuju i rješenje imovinskog spora sa Kosovom i Srbijom za lokaciju Kamenovo, što će  omogućiti brzi početak valorizacije i ovog projekta. Privode kraju i imovinske sporove i brisanje hipoteke stranih banaka sa imovine Jadranskog sajma, kako bi realizovali i taj projekat.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com