IzdvojenoKultura

KASTING ZA NOVI FILM DUŠANA KASALICE

Zanimljiv poziv za sve zainteresovane da učestvuju u snimanju novog filma Dušana Kasalice. Organizatori pozivaju  sve starije  od 20 godina da dođu ispred Dvorane “Park” u nedelju, 17. marta  od 12 do 16 sati . Film će biti sniman sredinom aprila a dan snimanja biće plaćen 25 eura.

Podsjetićemo, Dušan Kasalica diplomirao je  filmsku režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju. Njegov kratki igrani film Biserna obala premijerno je prikazan na  Sarajevo film festivalu u takmičarskom programu i osvojio je  priznanje “Srce Sarajeva” kao najbolje ostvarenje u toj selekciji. I kratki film Soa  ovog reditelja nagrađen je na  Sarajevo film festivalu specijalnim priznanjem, a žiri je naveo da je njegov  film, inspirisan istinitom pričom, zanatski vješto oblikovan.

Na konkursima Filmskog centra Crne Gore novi projekat Dušana Kasalice dobio je  prvo podršku za razvoj jer je ocjenjen kao  “izuzetno kvalitetan i stilski konzistentno napisan, sa namjerom da se liši dramske i osloni na emotivnu i poetsku logiku, sa specifičnim rediteljskim pristupom koji ima za cilj da ponudi inovativna i originalna rješenja” a potom je podržan i dalji rad na dugometražnom igranom filmu ovog uspješnog reditelja koji  godinama sarađuje sa našim Ivanom Salatićem.

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com