Politika

KASNI POČETAK 12. SJEDNICE, IZOSTAO DOGOVOR OKO IZBORA PREDSJEDNIKA SO HN

Sjednica SO Herceg Novi koja je zakazana za 8:30 časova još nije počela. Odbornici koalicije na vlasti, prema nezvaničnim informacijama koje dobijamo u skupštinskoj sali, su na sastanku na kome dogovaraju o izboru predsjednika SO, što je i prva tačka obimnog dnevnog reda. To i jeste tačka sporenja, o čemu smo ranije pisali, jer Novska lista ne prihvata kandidata DF-a Borisa Seferovića.

Iz DPS su uputili kritiku zato što predsjedavajuća nije došla da saopšti da će početak sjednice kasniti. Oni su najavili press konferenciju ukoliko sjednica ne bude održana.

Podsjećamo po koalicionom sporazumu potpisanom nakon lokalnih izbora održanih u maju 2017. funkcija predsjednika SO pripada DF, predsjednika Opštine Demokratama, dok su potpredsjednici Opštine iz SNP-a i Novske liste.

Kako je ranije našem radiju kazala Simonida Kordić iz DF-a, ne namjeravaju da odstupe od koalicionog sporazuma i nakon ostavke Miloša Bigovića, na funkciju predsjednika SO, kandidovali su Borisa Seferovića.

Novska lista, s druge strane, traži izmjenu koalicionog sporazuma u dijelu raspodjele funkcija, kako bi funkcija predsjednika SO pripala njima.

Novska lista je na izborima osvojila tri mandata ali nakon priključenja Aleksandra Škobalja iz Građanske liste za Herceg Novi, imaju četiri odbornika, koliko i DF.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com