DRUŠTVO

KARAVAN U NIŠU: POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI I PROMOVISANA MONOGRAFIJA PRAZNIKA

Karavan Praznika mimoze danas je prodefilovao ulicama Niša. Osim najave predstojećeg “Praznika mimoze”  potpisan je i protokol o saradnji JUK “Herceg fest” i Kulturnog centra Niš i promovisana  monografija objavljena prošle godine povodom jubilarnog 50. Praznika.

Na promociji u Gradskoj kući govorili su direktor Centra za kulturu Niš Srđan Savić, direktorica Herceg festa Gordana Porobić Krcunović, urednik likovnih programa Vojislav Kilibarda i novinarka Vitka Vujnović, autorka monografije „Praznik mimoze- 50 godina cvijetnog festivala“. Direktor Centra za kulturu Niš Srđan Savić, istakao je da već godinama Herceg Novi i Niš imaju dobre odnose:

– Sada će saradnja biti proširena mimo Filmskog festivala i na ostali period godine. Očekujemo da ove institucije  budu medijatori i da se to prenese na druge oblasti.

Prezentacija velikog Praznika mimoze koji traje 51 godinu, pokazao se vitalnim i opstao u najtežim godinama zbog raznovrsnih sadržaja, dodao je Savić:

-To je atraktivno ne samo Novljanima već i drugima. To je ozbiljna priča, kao i ovaj karavan. Monografija, koja je promovisana je rezime karaktera praznika. Veoma je reperezentativna i svako bi je poželio da ima u bibliotekama i privatnim i ustanovama. Tu ima obimne dokumentacije. Danas su Nišlije mogle da osjete dašak mediterana. Niš i Herceg Novi će sigurno razvijati saradnju u svim segmentima, kazao je Savić.

Nakon Niša, Karavan Praznika mimoze nastupiće u Skoplju i pobratimskom gradu Bitolju.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com