DruštvoIzdvojeno

 „KARAVAN PRIJATELJSTVA“ STIGAO U HERCEG NOVI

„Karavan prijateljstva“, manifestacija koja širi drugarstvo i jača veze među učenicima i nastavnicima, školama, među gradovima i državama, počeo je sinoć svečanom priredbom u OŠ „Milan Vuković“ koja je ovogodišnji domaćin.

Pristigli su gosti iz Kranja, Osjeka, Bitolja, Banja Luke, Zemuna, škola koje tradicionalno učestvuju u „Karavanu prijateljstva“, nekadašnjim „Bratskim susretima“. Ove godine na manifestaciji je i gošća iz Novog Sada. Uz njih, sinoćnjoj priredbi prisustvovali su i direktori i predstavnici ostalih novskih škola, roditelji, učenici, nastavnici.

Dobrodošlicu prijateljima poželjela je vd direktorica škole domaćina, Tatjana Relić.

-Želim da se lijepo provedete naredna tri dana i nadam se da ćete uživati u aktivnostima koje smo za vas svi zajedno pripremili, kazala je Relić.

Kroz maštovito osmišljenu priredbu učesnike su vodili odlični mladi voditelji, učenici Staša Samardžić i Vanja Perović. I opet je scenom zavladao raskošan talenat učenika pa je publika uživala u izvođenju citata iz „Gorskog vijenca“, plesnim i muzičkim tačkama, recitacijama „Gdje ćemo smijeh sijati“ i „Plava zvijezda“, glumačko-scenskom prikazu pjesme „Iz Engleske došla patka“, igračkom umjeću mladih članova KUD „Ilija Kišić“. Članovi školskog hora na početku su izveli himnu Crne Gore, a potom je gostima prikazan kraći fil koji su učenici osmislili i priredili, o ljepotama Herceg Novog i Boke, Crne Gore, o značaju i istorijatu škole i nekadašnjim njenim đacima koji su sada odrasli uspješni ljudi. Poruke su uputili magistar slikarstva Vojislav Vojo Kilibarda i uspješna košarkašica Milica Dabović.

Najveći aplauz izmamila je poslednja tačka, kada su svi učesnici pjevali poznatu numeru „Igra rock’n’roll cela Jugoslavija“, a mlađi učenici uz to otplesali koreografiju u kojoj su, uz srca napravljena od dijelova kartona, poslali poruku ljubavi i prijateljstva.

U „Karavanu prijateljstva“ je 25 učenika i 23 nastavnika i članova uprave iz pet gradova nekadašnje Jugoslavije, a do nedelje, kada manifestacija završava, za njih su organizovane brojne aktivnosti.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com