DRUŠTVOIzdvojeno

KARAVAN PRAZNIKA MIMOZE NA DRUGOJ TURNEJI

Karavan mimoze kreće na drugu promotivnu turneju tokom koje će obići Niš, Skoplje i Bitolj. Osim što će biti najavljeno novo izdanje praznika,  u Nišu će, na molbu domaćina,  biti promovisana  i monografija objavljena povodom jubilarnog 50. Praznika.  Potpredsjednik opštine i direktor Direkcije festivala  Miloš Konjević kazao je da se na jug Srbije i u Makedoniju karavan vraća nakon duže pauze:

-Poslije dugo godina smo u Nišu. Poslije idemo za Skoplje i Bitolj, koji je naš bratski grad od 1964. godine kada se šest gradova iz republika bivše Jugoslavije pobratimilo, a među njima i Herceg Novi, podsjetio je Konjević.

Karavan mimoze je od 10. do 14. januara obišao Beograd, Segedin, Budimpeštu i Vrbas. Zbog dešavanja u našoj zemlji povodom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti i namjere da smanje  ukupne troškove  manifesatcije,  Konjević kaže da su ove  godine  odustali  od ideje da karavan mimoze posjeti gradove u Republici Srpskoj i Sloveniji:

-To je bila odluka Direkcije i dogovor sa predsjednikom opštin , premda smo imali pozive iz svih gradova. Željeli smo da smanjimo i troškove , a najviše nas je poremetilo usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovjesti , kazao je Konjević.

Praznik mimoze će, pred  sami početak,  biti predstavljen i u Podgorici. Podsjećamo svečano otvaranje je 14. februara, za kada je planiran koncert Lepe Brene, a narednog dana biće održana tradicionalna Fešta od mimoze, ribe i vina.

 

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com