DRUŠTVO

KARAVAN PRAZNIKA MIMOZE DANAS U BIJELJINI, SINOĆ NA ZLATIBORU

Karavan Praznika mimoze sinoć je pozdravio Zlatibor, a danas u podne prodefilovaće Bijeljinom i time će biti završen drugi krug gostovanja.

Gradska muzika Herceg Novi, mažoretke, trombonjeri, klovnovi i štulaš, sinoć su na Zlatibor donijeli cvijet mimoze i duh karnevala, pozivajući građane i turiste da tokom 50 dana Praznika mimoze dođu u Herceg Novi. Snijegom je prvi put “zaplovio” barbun – alegorijska kola koja su djelo NVO “Maškare”.

Kao što je običaj prilikom gostovanja Karavana u drugim državama, defileu je prethodio susret delegacija dva grada, na kojem je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić uručio plaketu 50. Praznika mimoze predsjedniku Opštine Čajetina Milanu Stamatoviću, kao znak zahvalnosti za gostoprimstvo i podršku Karavanu mimoze.

Predsjednik opštine Stevan Katić izrazio je zadovoljstvo što u pobratimskoj opštini sa Kraljevog trga najavljuju 50. Praznik mimoze, koji se ove godine biti održan od 1 februara do 22. Marta.

– Pozivam sve ljude iz ovih krajeva Zlatibora, Užica I šire da nam se pridruže na jubilarnom 50. Prazniku , kao što su to činili i prethodnih godina. Zadovoljstvo mi je što se sardanja izmedju naša dva pobratimska grada nastavlja I što vidim ovdje na Zlatiboru veliki broj Novljana koji se odmaraju na ovaj planin, kazao je Katić.

Uvek je zadovoljstvo dočakati pobratsku opštinu I osetiti duh mora , mimoza , ribe I vina, kazao je predsjednik Opštine Čajetina Milan Stamatović:

– Sigurno je da će bratska opština Čajetina sve učiniti da što veći broj naših ljudi dodje na jubilarnu manifestaciju, da učestvuje,  pomogne i nastavimo sardanju koju su počeli naši precu. U turizmu morate negovati tu regionalnu tradiciju i principe,jer ako se zatvorimo samo u lokalne nema budućnosti niti velike šanse za razvoj turizma. Saradnju ne  nastavljamo samo kroz manifestacije, već i kroz ulaganje u turizam,naveo je Stamatović.

Kapelnica Valentina Kulinović istakla je da su se na Zlatiboru, koji je prekriven snijegom potrudili da ugreju i lica i osmjehe publike. i najavila karavan u Bijeljini.

-Tim defileom biće završen drugi krug Karavana mimoze. U Bijeljini smo bili i prošle godine i još puno puta. Sa Turističkom organizacijom i Opštinom Bijeljina imamo dugogodišnju saradnju i zaista se tamo osjećamo ako kod svoje kuće, kazala je Kulinović.

Krajem januara 50. Praznik mimoze biće na isti način najavljen u Sloveniji, tačnije u Novom Mestu, Kranju i Ljubljani.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com