IzdvojenoTurizam

KARAVAN MIMOZE SA ODUŠEVLJENJEM DOČEKAN I U BIJELJINI

Nakon Višegrada i Zlatibora, karavan Praznika mimoze je jučerašnjim defileom u Bijeljini završio drugi krug gostovanja.

Nastup Gradske muzike, mažoretki i trombonjera, kao i prošle godine privukao je brojne građane kojima su podijeljene grančice mimoze i promotivni materijal. Nakon defilea za sve članove karavana upriličen je prijem kod gradonačelnika Bijeljine Mića Mićića, kome je potpredsjednik opštine Herceg Novi Miloš Konjević uručio plaketu 50. Praznika mimoze. 

Zahvalivši svima koji su došli da promovišu ovu manifestaciju, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je poručio da će dugogodišnja saradnja biti proširena, i izrazio zadovoljstvo što Karavan mimoze drugi put gostuje kod njih u punom sastavu.

– Posebno želim da vam čestitam jubilej – 50 godina postojanja Praznika mimoze u Herceg Novom, i želim da ovo bude svojevrstan uvod u narednih 50 i 100 godina koje će obilježiti turističku ponudu Herceg Novog. Ono što je dobro za oba grada je što je saradnja naših turističkih organizacija sve bolja. I  mi imamo izuzetnih turističkih bisera, tako da se taj dio privrede može unaprijediti. Hoćemo da dolazimo i da sarađujemo; da pored Turističke organizacije i dio gradske uprave uvijek dolazi na Dane mimoze. Osim na polju turizma, mi ćemo saradnju proširiti i na druge vidove privrede i na kompletnu saradnju dva grada, najavio je Mićić. 

Potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević je veoma zadovoljan gostovanjem u Bijeljini, kao i čitavom promotivnom turnejom Karavana mimoze.

– Bilo je fenomenalno, kao i prošle godine, tako da očekujemo da će veliki broj gostiju iz Bijeljine i ovoga dijela Republike Srpske doći na Praznik mimoze. Po najavama gradonačelnika već ima dosta rezervisanih autobusa, a dolazak su najavili i predstavnici lokalne uprave. Mislim da je ovo veoma uspješna regionalna turneja promovisanja 50. Praznika mimoze, koju ćemo završiti u Sloveniji. Mogu da kažem da sam kao direktor Direkcije Praznika mimoze zadovoljan karavanom i nadam se da će jubilarni festival proteći u prazničnoj atmosferi, da će privući dosta turista, da će svi biti zadovoljni i ponijeti lijepe utiske iz Herceg Novog, poručio je Konjević.

Program jubilarnog Praznika mimoze predstavili su član direkcije festivala Zoran Živković i Dalibor Vuković iz Turističke organizacije Herceg Novi. U završetku promotivne turneje Karavan mimoze će krajem januara gostovati u Novom Mestu, Kranju i Ljubljani.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com